Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Promo

Kopredsednik stranke Zajedno i ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da bi Mladenović najpre znanje trebalo da stiče na kanalizaciji. On je na taj način reagovao na vest da je dosadašnji gradski funkcioner postao direktor JKP Beogradski metro i voz.

“Sa Andrijom Mladenovićem idemo pravo u podzemlje preko Makiša. Beograđani spremite se da pijete vodu iz česme, jer će metro graditi na mestu odakle se Beograđani snabdevaju vodom. A što se Mladenovića tiče ne bi bilo loše da pre nego što bude postavljen na čelo metro, prvo malo bude direktor kanalizacije”, rekao je Jovanović za Nova.rs.

Pročitajte još...

Kako je objavio Nova.rs, Mladenović bi danas trebalo da bude imenovan na direktorsku funciju, a više o svemu što se dešava na Skupštini grada Beograda možete pratiti putem našeg bloga.

Portal Nova.rs kontaktirao je Andreju Mladenovića ovim povodom, ali on nije želeo da komentariše naša saznanja.

„Nemam komentar, danas je sednica Skupštine grada i razgovaraćemo kad se ona završi“, poručio je on.

Podsetimo, Mladenović je već godinama deo gradske vlasti, a u prethodnom periodu bio je jedan od funkcionera koji su najčešće u javnosti govorili o značaju projekta izgradnje metroa u prestonici.

„Metro je projekat koji će u potpunosti izmeniti izgled grada ne samo u saobraćajnom smislu već i u investicionom i urbanističkom. On kao takav predstavlja pravi potencijal za razvoj. S jedne strane, svaka stanica će biti generator razvoja tog dela grada, a s druge strane, Beograđani će moći u kratkom vremenskom periodu da prelaze zaista velike destinacije. Spojićemo delove grada poput Bežanijske kose i Zemuna sa Ustaničkom ulicom, odnosno Mirijevom i na taj način grad će zaista dobiti jedan drugi izgled. Metro sam po sebi nije dovoljan, ali integracijom sa tramvajem, BG vozom i drugim vidovima javnog prevoza, kao i sa rečnim prevozom, Beograd će imati transportne linije koje će biti sasvim zadovoljavajuće za onaj broj stanovnika koji očekujemo za deset do dvadeset godina. Ono što mogu da kažem je to da će ova rešenja koja se danas projektuju i planiraju biti najmodernija moguća sa automatizovanim vozovima i svim sistemima koji se danas grade u najrazvijenijim zemljama i najvećim gradovima. Na taj način Beograd dobija sistem koji će omogućiti da se zaista poboljša život u našem gradu“, rekao je Mladenović tokom sastanka u zgradi JKP Beogradski metro i voz koje je održan početkom ove godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare