Džefri Hovenijer Foto: tr.usembassy.gov

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer naveo je danas da je zabrinut zbog incidenta u kom je ranjen jedan Srbin na severu Kosova.

Džefri Hovenijer je istakao da bi Policija Kosova morala da sprovede „temeljnu i kredibilnu istragu“.

„SAD su zabrinute zbog incidenta u kojem je sinoć ranjen kosovski Srbin u Zvečanu. Zvaničnici i institucije Kosovske policije moraju da sprovedu temeljnu, kredibilnu istragu. Duboko smo zabrinuti zbog prvobitnog poricanja iznesenog bez dubinske analize“, naveo je Hovenijer na Tviteru.

„Svi građani moraju da imaju poverenja u transparentnost sprovođenja zakona i sektora pravde. Podrška SAD kosovskim institucijama zaduženim za vladavinu prava unapređuje zajedničku viziju demokratske, multietničke države. Odgovorni za krivična dela moraju odgovarati“, poručio je ambasador Hovenijer.

Podsetimo, sinoć je iz vatrenog oružja ranjen Milan J. koji se nalazi u bolnici u Kosovskoj Mitrovici.

Ranjavanje se desilo na Bistričkom mostu, u blizini punkta specijalne jedinice Kosovske policije.

U Domu zdravlja Zvečan su za Kosovo onlajn ranije rekli da je ranjeni Milan J. izjavio da su na „njega pucali pripadnici specijalne policijske jedinice“ u blizini Bistričkog mosta dok je vozio automobil na magistralnom putu od Leposavića ka Zvečanu.

Kosovska policija prvo je sinoć negirala da su njeni pripadnici umešani u ovu pucnjavu, međutim danas je promenila iskaz i navela da je jedan njihov policajac umešan u pucnjavu, a kao razlog za sinoćne demantije navode da im on prvobitno nije priznao da je umešan u incident, prenosi KoSSev.

***

BONUS VIDEO – Kristofer Hil o Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar