Član Predsedništva pokreta "Buđenje" Dušan Tufegdžić, koga je udario automobil na protestu u Šapcu, za Nova. rs kaže da ga je vozač udario s leđa, nosio na haubi 15 metara a zatim zakočio, nakon čega je pao na zemlju.

„Mi smo oko 13 časova blokirali most u Šapcu i posle izvesnog vremena propustili smo sve žene i ljude koji su imali decu u kolima, Hitnu pomoć… Pojavio se taj auto. Čovek u njemu je bio jako nervozan, on je 20 minuta pre toga pokušao da probije blokadu, ali su ga sprečili ljudi ispred mene.  Međutim, on kada je mene udario, ja sam bio leđima okrenut , nisam ga video“, priča za Nova.rs Tufegdžić.

On objašnjava dalje šta se dešavalo.

“ Nisam ga video, samo sam osetio da me je neko udario. I on me tako poneo, jer mi se zaglavila leva noga ispod auta. Kako sam bio na haubi nisam mogao da se bacim ni levo ni desno. On nije imao nameru da stane. Vozio je tako jedno 15 metara. I kad je zakočio onda me bacio sa haube na kolovoz“, kaže on.

Dodaje da su policajci sve to gledali i da su se čak i smejali. Na poziv okupljenih došla je Hitna pomoć. Tufegdžić kaže da mu je povređena leva noga i limbalni deo kičme.

„Sreća, nema preloma. Ono što sam video na tviteru, očevici kažu da je to izgledalo kao da je išao sa namerom da me ubije.  Saobraćajna policija je došla tek posle pola sata. Uzeli su izjavu od njega, ali su pre toga došli u bolnici da uzmu od mene izjavu i još urade alko test. To malo nije normalno. Njega su tek posle ispitali, uzeli izjavu. Nisu ga priveli. To je inače jedan čovek iz Prova, inače član SNS“, kaže Tufegdžić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar