Marinika Tepić
Marinika Tepić. Foto: Ivan Dinić/Nova S

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izrekla je sinoć u Utisku nedelje ozbiljnu optužbu na račun lokalnih vlasti u Jagodini, gde se već godinama za sve pita Dragan Marković Palma.

„Očekivala sam da će biti na listi, pošto nije, to bi svakako bio iskaz Merime Isaković koji me duboko potresao kao ženu. U tom smislu, osim podrške celoj toj priči i celom tom pokretu, jeste moj angažman ubuduće. Ono što sam čula odlazeći iz Jagodine, tog grada mraka, sile i tame, jeste da gotovo svaka žena u Jagodini koja želi da se zaposli u javnom sektoru ili je već zaposlena preko veze, dobija obavezno „telefon za druženje“, pa nakon tog „druženja“ verovatno, ako se dobro „druži“, može da se zaposli, da postoje tačno stambene jedinice, objekti i zgrade koji tome služe, i to ću istraživati u narednom periodu“, rekla je Marinika Tepić u emisiji Utisak nedelje.

PROČITAJTE JOŠ:

Na konstataciju voditeljke Olje Bećković da je sad rekla nešto „skandalozno“ i da će, ako je neko sutra pozove da to i dokaže, imati šta da pokaže, Tepićeva je dodala:

„To jeste skandalozno. Apsolutno (ću imati šta da pokažem)“.

Nova.rs je pokušala da stupi u kontakt s Marinikom Tepić, kao i s Draganom Markovićem Palmom, ali oni nisu odgovarali na naše pozive.

Govoreći o bojkotu, Tepić je rekla da je opozicija time želela da demaskira vlast, ogoli brutalnost, varvarizam i autokratiju crno na belo.

“Mi doživljavamo mnogo više napada otkako nismo u Skupštini, jer tamo nam isključe mikrofon i ne možemo da govorimo. Iritacija i brutalnost je pojačana upravo zbog dobrih rezultata bojkota. Gde god je problem, mi smo tamo”, rekla je ona.

Tepić je navela da postoji i jedna od najvećih podmetačina režima, a to je da su “svi isti” i da “nećemo političare na vlasti”.

“Sve se radi s namerom da se do te mere obesmisle izbori, da svako kaže ‘nebitno je za koga glasam, ovi su nesmenjivi’, ‘nebitno je da li postoje ljudi koji su se probudili, koji reaguju’. Strašno je važno da se vratimo obezbeđivanju uslova za slobodne izbore, jer mi nećemo imati nezavisno pravosuđe, kao i mnoge druge stvari. Moramo da prestanemo da pričamo ‘mene ne interesuje politika’”, rekla je potpredsednica SSP.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare