Marinika Tepić
Marinika Tepić. Foto: Ivan Dinić/Nova S

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je da je represija sve veća i da će biti sve veća, ali da će i otpor biti sve veći jer narod vidi da je opozicija uz njega. "Vučiću i celoj Srpskoj naprednoj stranci se smeju i to nije samo na društvenim mrežama, jer nijedan normalan čovek ne može da prihvati da je to tako. Njihov ostanak na vlast je njihov ostanak na slobodi", rekla je ona u "Utisku nedelje".

Govoreći o bojkotu, Tepić je rekla da je opozicija time želela da demaskira vlast, ogoli brutalnost, varvarizam i autokratiju crno na belo.

„Mi doživljavamo mnogo više napada otkako nismo u Skupštini, jer tamo nam isključe mikrofon i mi ne možemo da govorimo. Iritacija i brutalnost je pojačana upravo zbog dobrih rezultata bojkota. Gde god je problem, mi smo tamo“, rekla je ona.

Tepić je navela da postoji i jedna od najvećih podmetačina režima, a to je da su „svi isti“ i da „nećemo političare na vlasti“.

„Sve se radi sa namerom da se do te mere obesmisle izbori, da svako kaže ‘nebitno je za koga glasam, ovi su nesmenjivi’, ‘nebitno je da li postoje ljudi koji su se probudili, koji reaguju’. Strašno je važno da se vratimo obezbeđivanju uslova za slobodne izbore, jer mi nećemo imati nezavisno pravosuđe, kao i mnoge druge stvari. Moramo da prestanemo da pričamo ‘mene ne interesuje politika'“, rekla je potpredsednica SSP-a.

Ona se još jednom osvrnula na slučaj „prisluškivanja“, te je ponovila da su Aleksandar Vučić i njegov brat Andrej „upali na mere“ lica koja su prisluškivana.

„Ne prisluškuju se lica koja su pekari, već oni koji imaju veze sa kriminalom. Ta akcija je nazvana ‘Vitez’. Darko Cvijović je tražio da se ime Aleksandra i Andreja Vučić skine sa izveštaja, jer, kako je naveo, nije pristojno da se ime predsednika spominje. Ja ne mogu da ćutim na sve to, budući da je Vučić obmanuo javnost“, ukazala je Tepić.

Govoreći o pravosuđu i o tome da se neki slučajevi ne procesuiraju iako su predistražni postupci godinama u toku, ona je navela da je pre neki dan došla do saznanja da je „na jedinog policajca koji je delimično priznao krivicu“ u slučaju Savamala i koji je jedino lice koje je dobilo neku kaznu, „vršio pritisak tadašnji ministar pravde Nikola Selaković“.

„Ucenjivao ga je da će mu pomoći da legalizuje njegovu nelegalno sagrađenu kuću ukoliko prizna krivicu. Takođe, imam saznanja da je i tužilaštvo upoznato da postoje iskazi o tome od pre Nove godine i da ne zna šta da radi sa tim kovertiranim iskazom“, rekla je Tepić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare