Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Pokret "Jedan od pet miliona" saopštio je danas da Grad Novi Sad, u isto vreme kada uvodi restrikcije vode u najtoplijem danu u godini, na Skupštini Grada "menja Plan detaljen regulacije i time najavljuje gradnju najvećeg akva-parka na Balkanu".

„Prvo je usledio nenajavljen nestanak vode u većem delu grada s bačke strane. Danas se najavljuju restrikcije vode od 20 časova do 5 časova na sremskoj strani. Dok u istom trenutku Skupština grada menja Plan detaljne regulacije i time daje mogućnost i najavu gradnje najvećeg akva-parka na Balkanu“, naveo je u saopštenju aktivista tog pokreta Filip Martin.

Prema njegovim rečima, gradska vlast je krivicu „svalila“ na manja mesta i obodne delove grada, koje su optužili da su „nenamenski potrošili 40 posto vode“.

„Ovo je bila tačka pucanja koja je očekivana. Grad je porastao. Kapaciteti vodovoda su manji nego ranije. Od 2008. godine ne radi prvo izvorište. Gotovo 13 godina otkako je izvorište vode ‘Štrand’ isključeno iz sistema vodosnabdevanja grada zbog mikrobiološkog zagađenja“, rekao je Martin.

Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ saopštilo je danas da je prinuđeno da zbog enormne potrošnje vode, posebno u večernjim satima, od danas uvede restrikcije u isporuci vode za sremsku stranu Novog Sada.

Kako je najavljeno, bez vode će danas biti deo Sremske Kamenice (od centra ka Dunavu), Popovica, Paragovo, Čardak, Bocke, Glavica, Ledinci, Torine, Liparije i Sremski Karlovci, u periodu od 20.00 do 5.00 sati sutradan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare