Novi Sad, protest, Novi Sad na vodi, Vidi Gari ne može
Foto: Inicijativa “Vidi, Gari ne može!”

Novosadska inicijativa "Vidi, Gari ne može" pozvala je sugrađane na protest protiv izgradnje novog mosta na Dunavu u ovom gradu.

Protest se organizuje sutra u 9.00 časova ispred Skupštine AP Vojvodine. Razlog protesta je izgradnja novog mosta na Dunavu, koji predstavlja, kako tvrdi ova inicijativa, izuzetno štetan i visokokoruptivan projekat protivan interesima Novog Sada.

Oni su pozvali sugrađane da se okupe kako bi „zajedno odbranili Novi Sad od kabadahija na vlasti“.

„Koji zbog vlastitog profita uništavaju naš grad i vrše ekocid. Predugo novosadska gradska vlast, rukovođena svojim i interesima krupnog kapitala, odnosno sumnjivim namerama stranih investitora, zanemaruje interese Novog Sada i oglušuje se na inicijative građana“, navodi se u pozivu za protest i dodaje:

„Predugo vlast ignoriše opravdane zahteve građana da se sve radnje oko izgradnje novog mosta na Dunavu učine transparentnim i da se usklade sa potrebama grada, uz poštovanje evropskih ekoloških standarda.“

Kako ističe ta inicijativa forsiranje izgradnje tzv. Novog Sada na vodi, uprkos svim, kako tvrde, rizicima koje ovaj projekat nosi i navodnom protivljenju velikog broja građana, primorava ih da na zajedničkom protestu još jednom, kako kažu, iznesu jasan stav.

Ovaj protest treba da pokaže, kako tvrdi ova inicijativa iz Novog Sada, jedinstvo svih zabrinutih građana, političkih i nevladinih organizacija i svih društvenih snaga kojima je, kako kaže, opšti interes i boljitak prioritet u odnosu na bilo koji drugi, partikularni interes.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar