Foto: Nova.rs

U okviru narednog protesta "Srbija protiv nasilja", koji će biti održan u subotu u 18 sati, biće blokirane saobraćajnice u ukupno 10 gradova u Srbiji. Pored Beograda, Niša, Novog Sada i Kragujevca, gde je blokada bilo i prošle subote, ovog puta će se to dogoditi i u Kraljevu, Leskovcu, Šapcu, Zrenjaninu, Pirotu i Subotici.

Kad je Beograd u pitanju, šef zeleno-levog poslaničkog kluba Radomir Lazović rekao je  da će nakon kratkog obraćanja ispred Skupštine u 18 sati, građani krenuti ka Autokomandi, gde će biti organizovana blokada autoputa koja će trajati do 21 čas.

„Broj gradova u kojima će se desiti istovremena blokada saobraćaja ovaj put povećan je sa četiri na 10, a pored toga protesti će biti održani u ukupno 20 gradova“, rekao je Lazović.

U Beogradu trasa duža za oko 400 metara 

Što se tiče trase kretanja građana, ona će u Beogradu ići od Skupštine, preko Ulice kneza Miloša, do Vlade Srbije, zatim Nemanjinom do Slavije i Autokomande.

PROČITAJTE JOŠ

„Trasa će ovog puta biti duža za nekih 400 metara nego prethodne nedelje. Molim građane da se nakon blokiranja Autokomade rasporede ka Mostaru, kako bi svi mogli da uđu i učestvuju u blokadi“, rekao je Lazović.

U Smederevu i Valjevu već održani protesti 

Na Gradskom trgu u Valjevu sinoć je održan drugi protesni skup „Valjevo protiv nasilja“ na kome se okupilo više stotina Valjevaca. Protest protiv nasilja održan je i u Smederevu.

Građani su nosili parole na kojima je pisalo: „Vučiću odlazi! Ostavka!“, „ Vanredni izbori na svim nivoima“, „ Prelazna Vlada jedini garant“„Stop nasilju nad Srbima na KiM“…

***

BONUS VIDEO: Miodrag Jovanović: Na kraju dana protesti moraju dobiti neku vrstu političkog ishoda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare