Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Granski Sindikat uprave, pravosuđa, odbrane i policije "Nezavisnost", uputio je otvoreno pismo premijerki Srbije Ani Brnabić, koje prenosimo u celosti.

Poštovana predsednice Vlade, obraćamo Vam se po ko zna koji put, sa informacijama i činjenicama o dešavanjima u Republičkom geodetskom zavodu. Ne znamo da li ne znate ili ne želite javno da kažeta, ali tri sindikata RGZ-a (SSSS – JOS RGZ, Nezevisnost i ASNS) koja jedinstveno nastupaju u odbrani Republičkog geodetskog zavoda kao institucije od državnog značaja, nećemo odustati niti prestati sa upozorenima, da je situacija alarmantna.

PROČITAJTE JOŠ

Postoji velika mogućnost da podaci koji dolaze do Vas od direktora Borka Draškovića uopšte ne odgovaraju stvarnom stanju u Republičkom geodetskom zavodu. Upravo iz tog razloga se obraćamo Vama, jer smo mišljenja da i Vi sami zastupate tezu „Da svako treba da odgovara za svoja dela ili ti nedela kojom ga funkcija obavezuje“.

Trenutno u Republičkom geodetskom zavodu ima oko 800.000 hiljada nerešenih predmeta. Šta sve povlači za sobom taj ogroman broj predmeta!!!????

1. Ogromna sredstva za prihod u budžet Republike Srbije od nenaplaćenih taksi, koji okvirno iznosi oko 36.000.000 miliona evra, koja nisu prebačena iz razloga što navedeni predmeti nisu ni uzeti u rad. Šta se sve moglo izgraditi sa ovim parama? Koliko se moglo kupiti vakcina za građane Republike Srbije?
2. 1 milion nekretnina je van funkcije prometa, privrede, biznisa i celokupnog životnog okruženja u našoj Srbiji.
3. Koji broj građana Srbije nije u mogućnosti da reši svoje stambeno pitanje? Sigurno više od 800000.

Digitalizacija kojom se Borko Drašković hvali, je sve samo ne funkcionala i efikasna digitalizacija. Da li ste upoznati ,da sve podatke koje čuva RGZ, sprovodi i obrađuje ( podatke o parcelama, objektima, stanovima, kućama, JMBG brojevima, vlasništvu, kućnim brojevima…), još uvek radi u operativnom sistemu DOS??!!

Da li znate da su pare koje su usmerene za stvarnu digitalizaciju RGZ-a ustvari usmerene na program Honesty, koji RGZ košta 180.000 evra za 12 nedelja, za koji i ne znamo na osnovu kog tendera je inplementiran i za koji period. Ovaj program se koristi za pokriće očiglednih propusta u oblasti rukovođenja i organizacije posla.

Sramna sistematizacija, koja je dovela do gašenja velikog broja katastara po unutrašnjosti Srbije, premeštanja zaposlenih, neopravdano otvaranja novih mesta u Sedistu RGZ-a, koju su radili nestručni ljudi na čelu sa Borkom Draškovićem, opet nas dovodi do toga da se pojavljuje veliki broj upražnjenih radnih mesta ( više od 410 radnih mesta). Više od 150 službenika je napustilo zavod u poslenje tri godine pre svega zbog mobinga i nenormalih uslova rada.

Da li lažni sindikat, koji je napravio Borko Drašković, gubi na smislu i članstvu te počinje polako da se osipa, kada se raspisuje novi konkurs za prijem u radni odnos? Da li znate da zaposleni koju su učestvovali na konkursu i prošli isti bili ucenjeni Rešenjem za rad na neodređeno vreme, shvataju ko je lažni sindikat i Borko Drašković, te se isčlanjuju iz istog, pa mora da se pribegne starom oprobanom sistemu – Uceni pa vladaj?

Gospođo Brnabić, ukoliko se nastavi, ovolika, demonstracija neznanja, bahatosti i zloupotrebe u RGZ-u sigurni smo da Srbija nikada neće dobiti katastar kakav zaslužuje i kakav joj treba. Mi, predstavnici sva tri sindikata RGZ-a (JOS, Nezavisnost i ASNS ) apelujemo na Vas da se konačno pozabavite rešavanjem stanja u RGZ-u na koje Vas obavezuju i DVA POTPISANA SPRAZUMA O PREKIDU ŠTRAJKA. Ujeedno Vas podsećamo da ste Vi garantovali zaposlenima i sindikatima u toku pregovora da neće snositi posledice organizovanja štrajka. Stotine premeštenih i desetine lažnih krivičnih i disciplinskih prijava ukazuju da Vaš potpis za rukovodstvo RGZ-a ne znači puno. Da li smo mi samo ispali naivni kada smo poverovali u Vaše reči i ispunili dogovoreno i potpisano.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (5)