Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nije istina da samo povlašćene firme dobijaju poslove u Srbiji, izjavila je premijerka Ana Brnabić u Kombank areni u Beogradu posle predstavljanja rada svoje vlade tokom prvih 100 dana mandata. Brnabić je rekla da u svim oblastima ima toliko mnogo poslova, da nema dovoljno firmi koje bi se javile da ponude usluge i da zbog toga dolaze firme i radnici iz inostranstva.

„Imamo brojne konkurse na koje se na žalost niko ne prijavljuje jer su poslovi male vrednosti“, rekla je ona, dodajući da je reč o tome da nema kapaciteta za te poslove.

Priprema se treći paket pomoći privredi

Premijerka Brnabić rekla je i da Vlada Srbije priprema treći paket pomoći privredi i građanima u vrednosti od 2,5 milijardi evra, a on će biti predstavljen u naredne dve do tri sedmice.

Ona je na predstavljanju rezultata Vlade u prvih 100 dana rada rekla da Srbija po mnogim ekonomskim parametrima ima najbolje rezultate u Evropi i da zahvaljujući tome mogu da se obezbede vanredne budžetske isplate privredi i građanima u vreme pandemije koronavirusa.

Istakla je da, upravo zbog toga da bi bilo dovoljno novca za redovne isplate i pomoć privredi i građanima, porezi moraju da budu plaćeni.

„Trudićemo se da svim pomognemo, da sa svima razgovaramo i čujemo njihove zahteve, ali porezi moraju da se plaćaju i u ovako teškim vremenima“, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje kako će Vlada pomoći privrednicima koji i danas protestruju sa zahtevom da im se otpišu poreske obaveze.

Ona je kazala da će verovatno novim merama pomoći biti obezbeđene minimalane zarade za zaposlene u malim i srednjim firmama, i to tri meseca po pola „minimalca“, dok će građani dva puta dobiti po 30 evra, a penzioneri dodatno još 50 evra, odnosno ukupno 110 evra.

Brnabić je kazala da je zadovoljna radom Vlade Srbije u prvih 100 dana, podsećajući da je Srbija postigla najbolji ekonomski rezultat u Evropi u 2020. godini, pa očekuje da će ovu godinu da završi u prve tri ili prvih pet zemalja, što je, istakla, za Vladu Srbije ogroman izazov, ali je dobro za državu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare