Ana Brnabić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Premijerka Ana Brnabić predstavlja danas rezultate rada u prvih 100 dana njenog kabineta. "Otvorili smo dve nove bolnice, sa više od 1.500 kreveta za kovid pacijetne, jedna smo od samo dve ili tri zemlje na svetu koje su tokom ovakve krize izgadile potpuno nove bolnice i to ne jednu, već dve", rekla je Ana Brnabić.

Ona je istakla da su te bolnice stigle onda kada su nam bile najpotrebnije, kada je zdravstvo bilo na ivici. „Spasili smo na stotine života na taj način“, rekla je ona.

Brnabić je istakla i da je Sribija druga zemlja u Evropi gde su stilegle vakcine, a treća smo zemlja gde je počela masovna imunizacija.

Prema njenim rečima, sada imamo viš od 520.000 vakicnisnih građana Srbije, drugu dozu primila je 21.000 građana.

„I jedina smo zemlja u Evoropi gde građani mogu da biraju vakcine, i drugi sada uče od nas kako da efikasno organizuju imunizaciju“, istakla je Brnabić.

Pre sumiranja rezultata vlade prethodila je dodela priznanja „Dobročinitelj“.

Tokom ceremonije u Kombank dvorani, Brnabić je podsetila da je nedavno uhapšeno 17 članova kriminalne grupe Veljka Belivuka, koji se sumnjiče, kako je navela, za „najteža i najgnusnija kriminalna dela“.

„Danonoćni rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, BIA, Tužilaštva za organizovani kriminal i svih ostalih poslali su snažnu poruku: Srbija je jaka i bezbedna zemlja u kojoj nema zaštićenih“, naglasila je ona.

Rekla je da je država pokazala odlučnost u borbi protiv organizovanog kriminala, koju je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodala da će pitanje borbe protiv mafije i dalje biti u vrhu liste prioriteta.

Brnabić je navela da se u prvih 100 dana vlade radilo na sprovođenju preporuka tela Saveta Evrope za borbu protiv korupcije „GREKO“, da je usvojen Akcioni plan za sprovođenje medijske strategiji, kao i da je formirana Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare