Foto: Newsmax Adria

Advokat Predraga Koluvije, Svetislav Bojić, uputio je pretnje novinarki N1 Jeleni Zorić, pre dva, odnosno tri dana, u kojima joj je između ostalog poručio da nije dobro prošao “ko god se o Peđu ogrešio”. U izjavi za Pregled dana, Newmax adrie, Jelena Zorić je poručila da ne želi da je javnost doživi kao žrtvu, i da ona radi za gledaoce, a ne da bi bila vest.

Zorić je tokom sinoćnjeg gostovanja podsetila da je pretnje dobila pre dva, odnosno tri dana, i da je to odmah prijavila Radnoj grupi za bezbednost noinara, koji su brzo reagovali, u roku od nekoliko sati.

„Brzo je reagovala i policija, i nadležno tužilaštvo i vrlo su bili ažurni. Veran Matić kao član radne grupe ispred novinara, takođe. Prvo sam želela da ispoštujem proceduru pa tek onda da idemo u medije, da ne bi na neki način izvršili pritisak na tužilaštvo, dok ne donesu neku odluku“, kazala je Zorić.

Ona je podsetila da joj je advokat Svetislav Bojić poručio da je na spisku molitvi Predraga Koluvije, zajedno sa tužiocem i načelnikom policijskim koji je Koluviju uhapsio.

„Potom mi je juče rekao da za malo Peđa bude pušten iz pritvora i da me puno puno pozdravlja, iako ja Koluviju na poznajem“, objasnila je Zorić.

Na pitanje da li je uplašena, odgovara da nije pametno javno govoriti o tome.

„Ali ću reći da sam prvi put u novinarskoj karijeri, a od detinjstva sam u novinarstvu, i svašta se dešavalo tokom te karijere, da sam prvi put odlučila da prijavim nekog, i imam saznanja da Bojić nije samo advokat, već i bivši radnik Državne bezbednosti Crne Gore koji je nekada radio na teritoriji Srbije“, kazaja je ona.

Poručila je i da je to izazvalo potrebu da pretnje prijavi, da bi se reagovalo.

„Ne želim da me javnost doživi kao žrtvu, jer ja nisam žrtva i neću biti, zato i reagujem. O svemu će moj advokat Dragoljub Đorđević govoriti u čitavom procesu jer ja radim za gledaoce, ne želim da ja budem vest“, zaključila je Zorić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare