Simonović o skandalu na RTS-u i napadima na Jelenu Zorić

Emisije 30. dec. 202021:44 > 21:52
Podeli:
Veselin Simonović Foto:Nova S

Direktor i glavni i odogovorni urednik portala Nova.rs Veselin Simonović gostovao je danas na televiziji Nova S i sa Majom Nikolić u emisiji "Među nama" govorio o procurelom razgovoru Ivice Dačića i voditeljke Nade Gogić tokom reklama na RTS-u, o pretnjama novinarki Jeleni Zorić, kao i o dijalogu vlasti i opozicije.

On je na samom početku izrazio divljenje prema koleginici sa televizije N1 na stoičkom podnošenju pretnji advokata Predraga Kuluvije Svetislava Bojića, koji joj ih je uputio tokom izveštavanja o slučaju Jovanjica ispred Spacijalnog suda u Beogradu 28. decembra.

„A, što se tiče ovog Svetislava Bojića, koji se, nažalost, naziva advokatom… To je rečnik mafije. To je tipično za mafijaše, oni tako prete, kada ne bacaju bombe i ne ubijaju. On se, očito, poistovetio sa svojim klijentom. Još nema reakcija od Advokatske komore, a ja mislim da takvim ljudima nije mesto u advokaturi. Ja ih pozivam da se ograde od njega i da mu oduzmu licencu“, kazao je on.

Simonović je kazao da mu je bilo zanimljivo da pročita odbranu optuženog u slučaju Jovanjica i smatra da je ona napisana negde u DB-ovskim strukturama, kao i da je Koluvija to samo pročitao.

„Nije to njegov rečnik, niti je on to smislio. Moj osnovni utisak je da priča želi da se prebaci na odgovornost nekih policajaca i da se sačuva familija Vučića od optužbi. Kad se uzme u obzir ko je sve tu upleten, onda su ove pretnje, koje dolaze našoj koleginici, mnogo, mnogo jače.“

Govoreći o skandaloznom snimku sa RTS-a, na kojem se vidi kako predsednik Skupštine Ivica Dačić i voditeljka Nada Gogić, u reklamnoj pauzi, dogovaraju o čemu će da razgovaraju u nastavku emisije, Simonović je kazao da i, sama činjenica da novinari sugerišu gostu koga treba da napadnu, govori da televizija nije ni primaći javnom servisu.

„Ovaj slučaj je samo ogolio to kako funkcioniše naš javni servis, kakvi tamo ljudi rade i nazivaju se novinarima. Uostalom, to je praksa na svim televizijama, osim na ovoj gde ja sad sedim i na N1, na nekoliko poratala, magazina i Danas. Ostalo je sve kvazi novinarstvo. Tamo je sve dogovor – koga ćemo danas blatiti i šta im se dostavlja iz političkih centara moći ili služba bezbednosti. To je jedna tragi-komična situacija sa našim medijima,“ kazao je Simonović.

Ceo razgovor pogledajte u snimku ispod:

Komentari

Vaš komentar