Dijana Hrkalović Foto:Antonio Ahel/ATAImages/Shutterstock/Rose Carson

Bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, koja se nalazi u kućnom pritvoru nakon što joj je počelo suđenje zbog trgovine uticajem, završila je svoju "karijeru" na društvenim mrežama kada je ugasila svoj Instagram profil. Potpunom izolovanju Hrkalovićeve sa interneta prethodila je njena odluka da na pomenutoj mreži "prati" samo predsednika Srbije Aleksandra Vučića...

Samo pojavljivanje bivše državne sekretarke na društvenim mrežama bilo je prilično iznenađujuće za sve one upoznate sa njenim pritvatnim i poslovnim aktivnostima. Hrkalovićeva je nekada u MUP slovila za „čeličnu lejdi“, nazivali su je još i „mafijaškom kumom“ zbog veza sa osobama iz kriminalnog miljea, ali je uvek bila osoba koja bi se teško otvarala javnosti. O sebi je govorila tek u ponekom intervjuu koje je davala režimskim medijima u kontrolisanim uslovima, i pratkično je bilo nemoguće od nje čuti „živu reč“. I tako je bilo sve dok nije napravila Instagram profil.

Na ovoj društvenoj mreži Hrkalovićeva je bila prilično aktivna, gotovo svakodnevno je objavljivala svoje fotografije, citate poznatih knjiženika i druge pojedinosti iz svog života. Mnogi su smatrali da Hrkalovićava na ovaj način šalje izvesne poruke, da pokušava nešto da poruči, ali bi pitanje kome i zbog čega, uvek ostajalo bez odgovora.

I tokom njenih pritvorskih dana, koje je provodila u pritvorskim jedinicama, njen Instagram profil nastavio je da postoji, a kada je odlukom suda puštena da meru pritvora izdržava kod kuće, uz nanogicu, javnosti se obratila upravo putem njega:

„Dobro veče, ja se malo vratila. Hvala svima na ogromnoj podršci“, napisala je Hrkalovićeva na Instagram storiju uz emotikon srca. Hrkalovićeva je u međuvremenu „zadarila“ veliki broj pratioca na mrežama, korisnici su komunicirali sa njom, slali su joj poruke, a ona bi neretko na njih i odgovarala. Upravo zbog toga, veliki deo njih ostao je u šoku kada je Hrkalovićeva jednog dana, potpuno iznenada, otpratila sve one čije je objave pratila na Instagramu, a na spisku ljudi čiji je pratilac ostala je samo jedna osoba – Aleksandar Vučić.

Dijana Hrkalović Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Kao i svaki put pre toga, mnogi su u ovom potezu tražili simboliku, zbog čega se oformilo opšte mišljenje da Hrkalovićeva na taj način poručuje predsedniku da će mu ostati verna.

Međutim, pravo iznenađenje je usledilo kada je Hrkalovićeva odlučila da se i potpuno povuče sa mreža (makar zvanično), gaseći svoj profil u potpunosti. Zbog čega je Hrkalovićeva, u trenutku kada joj počinje suđenje pred Specijalnim sudom zbog sumnje da je sa bivšim kolegama policajcima trgovala uticaje, povukla ovakav potez, prosudiće njeni verni pratioci.

Saslušana zbog Malešića

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP, saslušana je prošle nedelje u tužilaštvu, u svojstvu svedoka, u istrazi protiv Slobodana Malešića, načelnika PU Novi Sad i ostalih osumnjičenih. Ona je tom prilikom istakla da Malešića poznaje kao dobrog i časnog policajca.

Hrkalovićeva je, podsećanja radi, na početku suđenja u kom joj se sudi zbog sumnje da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca, negirala krivična dela koja joj se stavljaju na teret, a iznošenje odbrane je zakazano za sledeće ročište.

Bonus video: Uspon i pad Dijane Hrkalović

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar