Foto:Antonio Ahel/ATAImages; Nenad Mihajlović/Nova.rs

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP, saslušana je danas u tužilaštvu u svojstvu svedoka u istrazi protiv Slobodana Malešića, načelnika PU Novi Sad i ostalih osumnjičenih. Ona je tom prilikom istakla da Malešića poznaje kao dobrog i časnog policajca.

To je za naš portal potvrdio i branilac Slobodana Malešića, advokat Veljko Delibašić.

„Dijana Hrkalović je rekla da Slobodana Malešića poznaje kao dobrog i časnog policajca, kao i da nikada nije tražio da nešto uradi ili ne uradi. Ona je to više puta ponovila, pošto ju je zamenik tužioca više puta putao isto, a ona identično odgovarala“, kaže advokat Delibašić, koji dodaje da je ispitivanje trajalo kratko, nekih 10-ak minuta.

Veljko Delibašić Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Kazao je i da bi u narednom periodu trebalo da budu ispitani i drugi svedoci, kojih ima oko 70.

Podsetimo, pored Malešića, uhapšen je i policijski službenik u Prijepolju Ljubomir Stanišić, službenik Uprave kriminalističke policije Dragan Kovačević, kao i privatni preduzetnik Dženan Kujović, koji je i vlasnik više privrednih društava iz Prijepolja.

Slobodan Malešić Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Njima se na teret stavlja udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo trgovina uticajem i krivično delo zloupotreba službenog položaja od 2018. do danas, saopstilo je tužilaštvo za organizovani kriminal.

Malešić se tereti da je organizator ove organizovane kriminalne grupe i da je koristeći svoj službeni i društveni položaj posredovao da se ne izvrše službene radnje koje bi se morale izvršiti.

BONUS VIDEO: Dijana Hrkalović negirala krivicu na početku suđenja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare