Dijana Hrkalović Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP, izašla je iz Tužilaštva za organizovani kriminal nešto posle 11 sati, gde je trebalo da bude saslušana u sklopu istrage koja se vodi protiv načelnika PU Novi Sad Slobodana Malešića i ostalih osumnjičenih za zloupotrebe položaja i trgovinu uticajem.

Bivša državna sekretarka MUP u tužilaštvu se zadržala nekih sat vremena, a ona je danas trebalo da da izjavu kao svedok u istrazi koja se vodi protiv Malešića.

Inače, protiv Hrkalović se, takođe, vodi postupak u Specijalnom sudu zbog trgovine uticajem, a nju zastupa funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović. Đukanović je jedan od branilaca i u slučaju Malešić.

Dijana Hrkalović Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Podsetimo, pored Malešića, uhapšen je policijski službenik u Prijepolju Ljubomir Stanišić, službenik Uprave kriminalističke poplicije Dragan Kovačević, kao i privatni preduzetnik Dženan Kujović, koji je i vlasnik više privrednih društava iz Prijepolja.

Slobodan Malešić Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Njima se na teret stavlja udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo trgovina uticajem i krivično delo zloupotreba službenog položaja od 2018. do danas, saopstilo je tužilaštvo za organizovani kriminal.

Malešić se tereti da je organizator ove organizovane kriminalne grupe i da je koristeći svoj službeni i društveni položaj posredovao da se ne izvrše službene radnje koje bi se morale izvršiti.

BONUS video: Dijana Hrkalović negirala krivicu na početku suđenja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar