Žena optuženog iz slučaja Jovanjica „honorarno“ prisluškuje za MUP

Hronika 25. sep. 202116:53 > 17:43
Podeli:
Foto: NewsmaxAdria

Advokat Ivan Ninić objavio je na Tviteru dokument iz slučaja "Jovanjica" u kome se vidi da je supruga jednog od optuženih Zorana Baštovanovića zaposlena u MUP-u, u Službi za specijalne istražne metode na poslovima reprodukcije presretnutih razgovora ali po ugovoru o delu a ne kao zaposlenik službenik MUP sa statusom ovlašćenog službenog lica.

„Da li je normalno da preslušavanje mera nadzora telefonskih razgovora radi osoba po „ugovoru o delu“, a ne zaposleni službenik MUP-a sa statusom ovlašćenog službenog lica“, zapitao se danas na Tviteru advokat Ivan Ninić koji je objavio dokument sa generalijama Zorana Baštovanovića, jednog od optuženih u slučaju „Jovanjica“.

 

Inače, Zoran Baštovanović, bivši šef Odeljenja za korupciju za Beograd sumnjiči se zajedno sa Milanom Kendijom, bivšim načelnikom Odeljenja za obezbeđenje određenih funkcionera i objekata MUP, Radovanom Bojovićem, Alekandrom Tošićićem i Branislavom Radovanovićem, radnici BIA da su vlasniku Jovanjice, dok je ilegalno uzgajao marihuanu, pružali bezbednosnu i logističku podršku. Prema optužnici čije je delove objavio Krik, dostavljali su mu poverljive informacije iz policije, obezbedili oružje, falsifikovanu dokumentaciju da je pripadnik Vojnoobaveštajne agencije i specijalne policijske registarske tablice.

Oni su privedeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava i to po nalogu organizatora Predraga Koluvije.

Inače, protiv prvooptuženog Koluvije, koji je juče pušten iz pritvora gde se nalazio od novembra 2019. godine kada je uhapšen i njegove grupe vode se dva postupka. U jednom im se sudi jer su na imanju Koluvijine kompanije u Staroj Pazovi proizveli 1,6 tona marihuane. U drugom se sudi grupi policajaca i obaveštajaca koji su Koluviji pružali zaštitu i obezbeđivali imanje. Prvo suđenje je počelo pre godinu dana, dok je drugo na samom početku.

Svi optuženi brane se sa slobode, osim Saše Vujisića zaposlenog u Vojno bezbednosnoj agenciji koji se nalazi u bekstvu.

BONUS VIDEO: Miroslav Aleksić o Jovanjici

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram