Počinje suđenje u predmetu „Jovanjica 2“

Hronika 14. jun. 202106:52
Podeli:
Foto: Newsmax Adria

Pripremno ročište u postupku "Jovanjica 2", kojim su obuhvaćeni vlasnik istoimenog imanja Predrag Koluvija i ostali okrivljeni, medju kojima je i pet pripadnika BIA i MUP-a, održaće se danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

To suđenje je trebalo da počne 6. maja, ali je odloženo jer se branioci trojice okrivljenih nisu pojavili. Takozvana „Jovanjica 2“ je drugi postupak za slučaj zaplene gotovo četiri tone droge na imanju „Jovanjica“ u okolini Stare Pazove, još u novembru 2019. godine.

Na pripremnom ročištu okrivljeni bi trebalo da se kratko izjasne o krivici, nakon čega bi trebalo da tužilac i odbrana iznesu svoje dokaze. Inače, u ovom postupku sudi se i pripadnicima bezbednosnih službi, što za deo javnosti, kako prenose mediji, predstavlja pokazatelj da proizvodnja opojne droge na „Jovanjici“ nije bila moguća bez znanja države i njenih službi.

Kako je ranije objavljeno, optužnicom se u ovom slučaju okivljeni terete za više krivičnih dela, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, falsifikovanje službene isprave i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kao organizator je optužen Predrag Koluvija, a sudi se i policajcu Milanu Kendiji, bivšem načelniku Odeljenja za obezbedjenje odredjenih funkcionera i objekata Ministarstva unutrašnjih poslova, Zoranu Baštovanoviću, bivšem šefu odseka za Beograd Odeljenja za korupciju, kao i radnicima BIA Radovanu Bojoviću, Alekandru Tošiću i Branislavu Radovanoviću.

Komentari

Vaš komentar