Foto: shutterstock

 Zbog sumnje da je povređeno pravo deteta u postupku usvojenja, Zaštitnik građana je pokrenuo postupak nadzora nad radom Centra za socijalni rad u Subotici i Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku.

Zaštitnik građana je danas saopštio da je postupak pokrenut na osnovu navoda u medijima da je prilikom usvojenja deteta bilo propusta u radu Centra za socijalni rad u Subotici, zbog kojeg je dete, posle više meseci boravka u porodici usvojitelja, vraćeno u hraniteljsku porodicu. Zaštitnik je zato postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada pokrenuo protiv Centra u Subotici i Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Od Centra u Subotici je zatraženo obaveštenje o svim okolnostima i da dostavi dokumentaciju, a od Pokrajinskog sekretarijata da izvrši stručni nadzor nad radom Centra u Subotici i dostavi izveštaj o nadzoru, sve u roku od 15 dana shodno Zakonu o zaštitniku građana.

Nevladina organizacija „Inicijativa žena Srbije“ zatražila je danas da „Ministarstvo  za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja hitno ispita navode Subotičanina Bore Savića na društvenoj mreži Tviter, da je zbog proceduralnog propusta Centra za socijalni rad u tom gradu  morao da vrati tek usvojenu ćerku“.

Ova nevladina organizacija je u saopštenju dostavljenom medijima navela da je Savić naveo da je „zbog  nemara Centra za socijalni rad u Subotici morao da vrati tek usvojenu ćerku, nakon perioda adaptacije  u porodici od šest meseci, zbog proceduralne greške centra“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar