Foto: Printscreen Youtube

Zaštitnik građana oglasio se danas povodom uznemirujućeg video snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, na kome se vidi nedolično ponašanje policijskog službenika kako šamara uhapšeno lice, rekavši da je po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova.

Postupak je pokrenut na osnovu saznanja dobijenih iz sredstava javnog informisanja i video snimka koji se sinoć pojavio, a na kome se vidi kako policajac šamara muškarca (43) koji je priveden na Vračaru zbog kršenja policijskog časa, odnosno mere zabrane kretanja.

Zaštitnik građana je od MUP-a zatražio da u roku od 15 dana dostavi informacije o ovom slučaju, posebno informacije o policijskom službeniku koji je učestvovao u ovom događaju i iz koje policijske stanice. Zaštitnik građana, kako se dalje navodi, zatražio je da im se dostavi i izveštaj o primeni policijskih ovlašćenja kao kao i lekarski izveštaj sačinjen nakon pregleda. Takođe, dodaju da je o ovom postupku obavešten i Sektor unutrašnje kontrole MUP-a.

Podsetimo, ovaj video snimak pojavio se u sredu na društvenim mrežama i izazvao je burne reakcije javnosti. Nakon što je snimak osvanuo na internetu, oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekavši da će ceo slučaj biti detaljno ispitan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar