Ljubomir Marković Kića Foto: Privatna arhiva

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas za medije da će biti iznenađenje za javnost kako je ubijen jedan od vođa navijačke grupe "Alkatraz" Ljubomir Marković Kića (39). Podsetimo, Marković je brutalno ubijen 2. novembra 2019. godine nasred ulice i pred brojnim svedocima u Ulici Grčića Milenka u Beogradu, a zbog ovog zločina dosad niko nije uhapšen.

Ubice Markovića do dan danas nisu uhapšene, a kobne večeri navijač je bio na treningu sa prijateljima. Ubistvo se desilo nedaleko od balona za fudbal u ulici Grčića Milenka, kada je maskirani napadač prišao Markoviću s leđa i pucao u njega osam puta.

Pročitajte još:

Snimak brutalne zabeležile su nadzorne kamere, a pomenuti video zapisa ubrzo je osvanuo na društvenim mrežama.

Na video-snimku zabeleženo je da je Marković u petak oko 20.30 izašao iz balona za fudbal, a nakon što je sišao niz stepenice balona, stajao je u grupi momaka i verovatno čekao da prođu automobili kako bi prešao ulicu. Tada mu je sa leđa prišao muškarac u kaputu i s kapuljačom na glavi, nakon čega se Marković okreće i kada ga je spazio, kreće da beži.

Napadač, držeći pištolj uperen u njega, počinje da trči za njim i puca.. Kića je uspeo da stigne do benzinske pumpe, koja je od balona udaljena manje od 10 metara, i tu pada, a ubica mu prilazi i iz blizine mu ispaljuje još dva hica u glavu, a zatim beži.

Ceo zločin dogodio se ispred brojnih očevidaca, ali i momaka sa kojima je Kića bio u grupo. Inače, Marković je ča u jednom trenutku izvukao pištolj koji je imao kod sebe, ali nije stigao da ga upotrebi.

Podsetimo, Vučić je danas na konferenciji izjavio da će javnost biti šokirana kada bude saznala ko je ubio Markovića.

„Biće iznenađenje da vidite ko je ubio tog gospodina Kiću, ne mogu da se setim sada, izvinjavam se porodici. Mi to operativno znamo, ostalo je da se prikupe dokazi. Znamo i ko je iztvršilac i ko je nalogodavac. Interesantno je kako to sve ide i izgleda“, rekao je Vučić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar