Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin Foto:Sergei Fadeichev / TASS / Profimedia

„Po statistikama, porodično nasilje je u padu, ali kvalifikacije dela koja se dešavaju su sve gore. Imamo manje slučajeva, ali ono što imamo je zastrašujuće. Zato ćemo Ministarstvu pravde predložiti strožu kaznenu politiku kada je u pitanju nasilje u porodici", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin gostujući na televiziji Pink.

„Taj skot je u Somboru ubio dvoje dece i ženu. To što je ubio sebe je jedino pametno što je uradio. A on je bio u zatvoru i pušten je da se brani sa slobode. Dakle, čitav sistem je podbacio. Nešto mora da se menja. Jutros, na kolegijumu sa UKP-om razgovarali smo o tome da predložimo Ministarstvu pravde da se kaznena politika promeni. Očigledno mora strože da se kažnjava, mora praksa sudova da bude takva da ne izriču minimalne, već maksimalne kazne za takva dela. Moramo nešto uraditi, jer ne može policija da ide i drži za ruku svakog od njih, to nije moguće, ali neka vrsta nadzora mora da se uspostavi i kaznena politika mora da se pooštri. Ne kažem da će to sve rešiti, ali nešto moramo da uradimo, ovo ne sme da se ponovi“, rekao je ministar policije.

Pročitajte još:

Govoreći o nasilju nad ženama, apelovao je na njih da nasilnika odmah prijave, a ukoliko budu nezadovoljne postupanjem policije, da se obrate Kabinetu ministra.

„Žene koje trpe nasilje moraju momentalno to da prijave. Nije sramota prijaviti nekog ko vas progoni, niste vi lošija osoba zbog toga što ste prijavili. Imate pravo i na pogrešan izbor, nije svaka ljubav ispravna i dobra i niko ne može da vas krivi zbog toga što ste pogrešili u izboru supruga ili dečka. U policiji vam se niko neće smejati. Budete li nezadovoljni radom policije obratite se direktno Kabinetu ministra, možete da me nađete. Obratite se slobodno, niko vam se neće smejati. Vi ste naše sestre, naše majke, ćerke, niko vam se neće smejati. Nema nemuškije stvari od toga da zlostavljate ženu, zato vas molim, obratite nam se“, poručio je ministar Vulin.

BONUS video: Mesto zločina u Somboru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare