Foto: Nova S

Fotografiju na kojoj ministar policije Aleksandar Vulin pozira sa kriminalcem i bivšim vođom navijača Vladimirom Kovačevićem Kovačom, ministar je uporedio sa slikama na kojima se našao sa političarima poput Dragana Đilasa, uopšte ne praveći razliku između kriminalaca i političkog protivnika.

Na naša pitanja MUP-u, da nam pojasne pod kojim okolnostima je fotografija nastala, odgovori su stigli sa dve adrese – MUP-ovog Biroa za medije i komunikacije i Pokreta Socijalista.

„Fotografija mene i meni nepoznatog čoveka nastala je na koncertu Riblje Čorbe u ponedeljak. Sada ću proveriti ko je u pitanju i objaviću sve što saznam. Đilasovi mediji su mogli da objave još desetak fotografija različitih ljudi koji su mi prilazili i fotografisali se. Bilo je tu i naših sunarodnika iz Hrvatske, Republike Srpske, Beograđana i Beograđanki. Koncert je bio odličan, a ja ne dozvoljavam obezbeđenju da sklanja ljude od mene. Svako može da mi priđe, porazgovara, pa i da se fotografiše. Za razliku od Đilasa, na mojim partijskim skupovima u prvom redu kraj mene ne sede osuđeni narko-dileri, nisam Marinika da razmenjujem poruke sa osuđenim narko-dilerima od kojih tražim da iseljavaju novinare iz Pančeva, nisam kao Đilas u najbližim odnosima sa narko-dilerima osuđenim za posedovanje više kilograma kokaina, nisu moji prvaci stranke vezivali svog kuma i tukli ga, jer nije podelio pare od mita“, rekao je Vulin i dodao da inače ima fotografije sa Vukom Jeremićem, Đinđićem, Đilasom i za te fotografije, kaže, može da bude kritikovan.

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

„Znao sam sa kim se slikam, tu opravdanja nemam“, odgovorio je ministar unutrašnjih poslova.

Iako se odmah nametnulo pitanje kako je moguće da ministar policije ozaren pozira pored kriminalca, koji se povrh svega može dovesti u vezu sa nekim nerešenim zločinima u Beogradu, odgovor koji je usledio bio je još čudniji – da on uopšte ne pravi razliku između hapšenog kriminalca i političkog protivnika.

Pročitajte još:

Deo javnosti, tako, stiče utisak da ministar ne samo da nije spreman i sposoban da se obračuna sa kriminalom u Srbiji, već jednog iz tog sveta prima u svoj zagrljaj, a onda, nemoćan da objasni tu situaciju, loptu prebacuje na politički teren i spominje Đilasa i Jeremića kao univerzalno sredstvo za „pranje“ svih ličnih nedela. Ukoliko su se pomenuti Đilas i Jeremić kojim slučajem i našli sa one strane zakona, ministar bi svakako morao da regauje i sankcioniše svako nezakonito ponašanje, te da ih, shodno onome što su potencijalno učinili, privede i procesuira.

Pročitajte još:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare