Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Moskvi sa ministrom za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Jevgenijem Ziničevim koji je najavio da će se i dalje razvijati Srpsko-ruski humanitarni centar, najveća i jedinstvena institucija tog tipa na Balkanu, saopštio je MUP.

Kada god je bilo teško, kada god su nam pretile humanitarne katastrofe Ministarstvo za vanredne situacije Ruske Federacije bilo je tu za nas, baš kao i osoblje Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu, rekao je Vulin.

Foto: MUP Srbije

Dogovorili smo se i da u našu zemlju dođu stručnjaci Ministarstva za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda i provere koliko su naše zgrade otporne na zemljotrese, najavio je Vulin.

Ziničev je istakao da Srpsko-ruski humanitarni centar redovno pruža praktičnu podršku srpskim kolegama u otklanjanju posledica vanrednih situacija.

Vulin je, na kraju radne posete Rusiji, posetio i 13. Međunarodni salon bezbednosti “Kompleksna bezbednost 2021“ i informisao se o novim dostignućima u unapređenju opreme i sredstava koje se koriste u vanrednim situacijama, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare