Vučić: U njihovo vreme nastala dva najveća klana

Hronika 20. jun. 202112:40 > 12:47
Podeli:
Dan policije i Dan Ministarstva unutrasnjih poslova
Tomislav Momirović, Nebojša Stefanović, Dragan Lukač, Vladimir Rebić, Aleksandar Vulin, Aleksandar Vučić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da oni koji su upropaštavali zemlju od 2000. do 2012. svakoga dana govore o tome u čije vreme je neki klan nastao dok su u njihovo vreme nastala dva najveća klana - zemunski i Darka Šarića sa kojima nisu bili sposobni da se obračunaju.

„U vreme svake vlasti ima problema sa kriminalom, uvek ih imate, biće neki klan i za mesec dana, ali je pitanje da li će policija reagovati i pobediti“, istakao je Vučić odgovarajući na pitanje kako gleda na to i čija je odgovornost što je za vreme ministra Nebojše Stefanovića „bujao klan Veljka Belivuka“, šta je novi ministar Aleksandar Vulin zatekao u tom resoru i koliko je čelnih ljudu smenejno u policiji.

Vučić je rekao da je Zemunski klan stvoren u vreme Ðilasa, Tadića, i ostalih, koji je ubio čak i premijera, generala Buhu, Gavru i sve to tokom bela dana.

„Tek tada posle najtežih ubistava krenuo je obračun sa njima“, primetio je Vučić.

On je istakao da je drugi mnogo veći klan, u smislu tržista narkotika, koji je bujao i sve ostvario u vreme vlasti Marinike Tepić, Ðilasa, Jeremića, i ostalih – klan Šarić.

„Neko drugi je morao da završi taj težak posao, jer oni nisu bili sposobni. Kao što nisu reagovali na pogrom naroda na KIM, ili proglašenje nezavisnosti“, ukazao je Vučić.

On je istakao da je važno da su se sada obračunali sa jednim moćnim klanom, ali da ima još mnogo toga da se uradi.

„Želim da verujem da će policija čisto, pošteno i hrabro da uradi svoj posao. Biće još hapšenja i iz vladajućih struktura i svih koji učestvuju u koruptivnim aktivnostima. Neće biti zašticenih, i pokazaćemo da partijska knjižica nikoga neće da zaštiti“, poručio je Vučić.

Istakao je da se oni bore da zaštite građane, a ne za lične interese, kao oni koji ih optužuju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar