Aleksandar Vučić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić nije odgovorio na pismo Nikolije Vučković, u kome je ona izrazila strah za svoj život od svog, sada već bivšeg supruga Gorana koji ju je brutalno, skoro do smrti, prebio u noći između 29. i 30. avgusta prošle godine u selu Zablaće, nadomak Čačka.

Ona kaže za Nova.rs da su njen dopis prebacili u drugu službu i sve se svelo da mora da sarađuje sa čačanskim Centrom za socijalni rad.

Prema njenim rečima, sa ovom ustanovom ima dobru saradnju i pomažu joj da njeno četvoro dece imaju bolje uslove za funkcionisanje.

„Prebacili su mališane u vrtić koji mi je bliže, zaista nemam nikakvu primedbu, bili su uz mene“, ispričala nam je danas ona.

Nikolija je podsetila za Nova.rs da je predsedniku napisala;

„Sam postupak, istraga, koju je vodilo Osnvno javno tužilaštvo u Čačku, vođen je na vrlo upitan i sumnjiv način, počevši od toga da ni jedan dokaz nije izveden u potpunosti, do samog podizanja optužnog predloga, i pored toga što je za izvođenje dokaza postojala opširna činjenična građa (krvava odeća, sredstvo izvršenja krivičnog dela, saslušavanje svedoka, veštačenja…). Potrebno je napraviti poseban osvrt na izvođenje dokaza veštačenja uračunljivosti okrivljenog, odnosno mog supruga. Iako sam živela sa njim 10 godina, ja nisam primetila tolike promene u njegovom ponašanju, kako su to veštaci opisali u svom nalazu i mišljenju. Isti je i ranije vršio nasilje, kako prema meni, tako i prema svojoj majci, tako da ovaj predmetni događaj nije jedini. U nalazu i mišljenju „utvrđeno“, da je on bio neuračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela, a da inače, i pre ovog kritičnog događaja pati od duševne bolesti“, rekla je ona dodajući:

„Imajući u vidu da ste vi vrstan pravnik, sigurno vam je poznato to da takav skandalozan nalaz veštaka dovodi do oslobađajuće odluke, i podsticanja nasilnik ponovi isto krivično delo, jer zašto bi prestao kada zna da neće biti sankcionisan?! Postavlja se pitanje da li bi samo ponovio istovrsno krivično delo ili bi jednostavno dovršio prethodno započeto – pretukao me do smrti“, ogorčeno je navela u pismu naša sagovornica.

Pročitajte još:

„Poštovani predsedniče, ja vam moram u ovom pismu napomenuti da sam majka četvoro dece, i da se osnovano plašim kako za svoj, tako i za život ostalih članova moje porodice“, objasnila je žrtva.

Ponavlja da su iz te službe, na koju su prebacili njen apel za pomoć od predsednika, dobila odgovor da bude u kontaktu sa CZSR Čačak.

„Sama činjenica da moj suprug dobije „kaznu“, odnosno ustanovu za lečenje zatvorenog tipa je skandal. Ali to je zemlja Srbija, tu živimo“, priča nam danas Nikolija.

Ona je, kako kaže, zaprepašćena, iznenađenja i ističe da se protiv sistema ne može – jer njih je više.

„Nisam samo ja u pitanju, ima mnogo žrtava. Čak su mi i iz Beograda, u tom jednom jedinom dopisu, nakon obraćanja predsedniku, odgovorili da je, navodno, tužilaštvo u Čačku uradilo u skladu sve sa zakonom“, kaže naša sagovornica dodajući da se u celom lancu, odnosno sistemu svako ograđuje.

Nikolija Vučković Foto: Privatna arhiva

Nikolija navodi da je na porodiljskom bolovanju do početka decembra, pa ima još vremena da se konsoliduje, a i sprema za plastičnu operaciju uva koja će biti obavljena na VMA.

„Zakazala sam za 17. maj, treba da prođem preglede koji prethode toj intervenciji, imala sam lepu saradnju sa lekarima i nadam se da će sve biti u redu“, zaključila je Nikolija za Nova.rs.

O našoj sagovornici svi imaju samo reči hvale. Kažu da je divna žena, majka, odgovorna, principijelna, ali smatraju da je tpela godine ponižavanja zbog svojih mališana.

„Putovali smo zajedno dok je radila i živela u Zablaću. Borila se kao lavica za svoju decu i veoma mi je žao što joj se sve to dogodilo“, kaže Radmila P. za Nova.rs.

Podsećamo, Vučković je u noći između 29. i 30. avgusta skoro na smrt pretukao suprugu Nikoliju u mestu Zablaće, nadomak Čačka, i tom prilikom teško je povredio. Uzeo je motku na kojoj je bio zakucan ekser i tukao do iznemoglosti.

Nesrećna žena je bila totalno dezorjentisana i golu su je dovezli na Urgentno odeljenje čačanske bolnice odakle je prebačena na intenzivnu negu, gde je duži vremenski period bila hospitalizovana, a uvo joj je otpalo. Na sreću, oporavila se i sada, sa decom, živi kod svojih roditelja.

BONUS VIDEO: Jovana Netković: Oružje u kući povećava strah da se nasilje prijavi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare