Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Suđenje nasilniku Goranu Vučkoviću iz Čačka, koji je skoro na smrt prebio svoju suprugu Nikoliju u noći između 29. i 30 avgusta, i koje je trebalo da se danas održi odloženo je za 24. januar naredne godine. Predlog je da nasilnik bude osuđen na pet godina i tri meseca zatvora, kao i da plati novčanu kaznu u iznosu od 100 hiljada dinara.

Prema rečima njegovog branioca, advokata Ivana Čvrkića, ovakva odluka je doneta usled nepostojanja procesnih uslova.

„Danas nisu pristupili veštaci koji su ocenjivali psihičko stanje okrivljenog prilikom izvršenja krivičnog dela. Imajući u vidu navedeni nalaz i mišljenje jasno je da se suđenje ne može održati“, rekao je on za Nova.rs. Prema Čvrkićevim rečima, danas se dogodio i manji incident između punomoćnika oštećene i tužioca.

Pročitajte još:

„Tužilac je ocenio da je uzimanje fotografija od veštaka kompromitovanje dokaza, ali ja sam, u svojstvu branioca rekao da to ni na koji način ne učestvuje na sudbinu u krivičnom postupku“, rekao je Čvrkić. To je interni problem između Irene Ilić i tužioca“, podvukao je advokat odbrane.

„Naredni pretres će se održati 24. janura 2022. godine do kada će se, nadam se, rešiti konflikt između advokata oštećene i tužioca. Tada će na suđenje doći veštaci i psihijatri koji će se izjasniti da li okrivljeni sposoban da prisustvuje u procesu i da li je bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela“, zaključio je Čvrkić.

Podsećamo, Vučković pretukao je u noći izmežu 29. i 30. avgusta skoro na smrt suprugu Nikoliju u mestu Zablaće, nadomak Čačka, i tom prilikom teško je povredio. Uzeo je motku na kojoj je bio zakucan ekser i tukao do iznemoglosti. Nesrećna žena je bila totalno dezorjentisana i golu su je dovezli na Urgentno odeljenje čačanske bolnice odakle je prebačena na intenzivnu negu, gde je duži vremenski period bila hospitalizovana.

Oni su te večeri bili na svadbi i kada su stigli kući počela je svađa, a potom i tuča, nakon čega je velika tragedija, u smislu povreda, zadesila Nikoliju, divnu mladu ženu i majku četvoro dece. Mališani su prvobitno bili kod njene svekrve koja ima i drugog sina, nažalost bolesnog, i o kome se stara.

BONUS video: Zaplena droge

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar