Foto: Printscreen/Tv Pink/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je večeras, obraćajući se iz Ujedinjenih Arapskih Emirata na televiziji "Pink", da je spreman da na poligrafu odgovori na sva pitanja vezana za aferu "Jovanjica", a sa kojom se njegova porodica protekle dve i po godine dovodi u vezu. Portal Nova.rs ponovo je danas pokrenuo temu poligrafa i ispitivanja predsednika u vezi sa "Jovanjicom", s obzirom na to da Vučić već mesecima u medijima ističe da je spreman za isti, iako do njega, iz zasad nepoznatih razloga, još uvek nije došlo.

Vučić je večeras, odgovarajući na pitanja novinarke „Pinka“ Gordane Uzelac da li bi išao na poligraf za „Jovanjicu“, rekao da bi „apsolutno išao“. Ipak, on je dodao i da bi pristao da bude na poligrafu testiran od strane bilo kog poligrafiste, verovatno aludirajući na navode advokata Vladimira Gajića da je rukovodilac poligrafa u MUP rođeni brat Vučićevog šefa kabineta.

Pročitajte još:

„Ja ću da pozovem sve vas, dovedite kojeg god poligrafistu i na svako pitanje za „Jovanjicu“ sam spreman da odgovorim. Već sam bio na poligrafu za gluposti koje su izgovarali. Naći ću uvek dovoljno vremena, neću da pijem sedative, da donosim medicinske nalaze“, rekao je Vučić.

Kako je dodao, na sva pitanja u vezi sa „Jovanjicom“ bi odgovorio.

„Mislim da je to fer i odgovoran odnos prema građanima. Posle toga bismo tražili napuštanje političke scene onih koji su obmanjivali narod. Važno je da se u politici držite principa stvarnih, a ne da jednu laž zatrpavate drugom. Na kraju stvari isplivaju na površinu, oko svega“, rekao je predsednik države.

Podsetimo, naš portal je u više navrata proteklih meseci pisao da se predsednik, i pored brojnih najava i spremnosti za poligraf, nije podvrgao takvom vidu testiranja.

Andrej Vučić Foto:E-Stock_milos_rafailovic

Inače, od samog izbijanja afere „Jovanjica“ u javnosti se pojavila infomacija da je Predrag Koluvija, većinski vlasnik pomenutog poljoprivrednog gazdinstva na kome je krajem 2019. godine zaplenjeno gotovo četiri tone opojne droge, po hapšenju, zvao predsednikovog brata Andreja Vučića.

Iako je ovo demantovalo tužilaštvo, koje je vršilo veštačenje Koluvijog telefona, interesantno je da predsednikov brat nije saslušan tokom istrage za „Jovanjicu“.

Dodatnu sumnju u to da proizvodnja marihuane na „Jovanjici“ nije mogla da se odvija bez znanja državnog vrha podriva i optužnica protiv pripadnika BIA i VOA, protiv kojih je podignuta optužnica za učestvovanje u pomenutoj aferi.

#related-news_0

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare