Foto:Nova.rs

Otvaranje specijalne telefonske linije ili mejla za anonimne dojave u slučaju da neko poseduje informacije o trostrukom ubistvu porodice Đokić u Aleksincu, moglo bi doprineti da se počinioci ovog teškog krivičnog dela brže pronađu, pogotovo imajući u vidu da su meštani sela Moravac u strahu i možda ne smeju javno da to prijave policiji.

Pripadnici policije već 20 dana su na nogama kako bi pronašli ubice tročlane porodice Đokić iz Aleksinca. Tokom današnjeg dana, Interventne brigade PU Niš, aleksinačke i saobraćajne policije došli su u u selo Moravac, a dva policijska kombija stajala su na raskrsnici glavnog puta kroz Moravac i puteljka koji vodi ka tzv. Dudinim Barama, mestu gde su 2. oktobra pronađena tela Gorana, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije Đokić.

Pojačano prisustvo policije u Moravcu deo je opsežne istrage gde policajci pretražuju teren i razgovaraju sa ljudima u nadi da je neko nešto video. Jedan stanovnik sela rekao je da su se policajci raspitivali za neko malo crveno vozilo, da li ga je neko video odnosno da li neko od meštana ima takav automobil.

Ipak, imajući u vidu brutalnost zločina, postoji mogućnost da je eventualni svedok, koji je možda nešto video, u strahu da to prijavi policiji. Još uvek deluje prosto neverovatno da ne postoji neki očevidac koji je primetio bilo šta, bitno za policijsku istragu imajući u vidu da je Đokićev pasat pronaš pored mnogobrojnih kuća.

Foto:Nova.rs

Zbog toga bi policija mogla da otvori telefonsku liniju, gde bi građani mogli anonimno da dojavljuju ukoliko znaju nešto o zločinu. Pređašnja iskustva govore da otvaranje telefonske linije znači i veliki broj poziva, od kojih je većina beskorisna, ali bi ipak mogla da pomogne u rešavanju ovog brutalnog zločina.

Podsećanja radi, tročlana porodica Đokić nestala je u noći između 25. i 26. septembra nešto posle ponoći, kada su se vraćali iz sela Moravac u Aleksinac. Pošto su mobilni telefoni Đokića bili nedostupni ceo dan, njihova familija ceo slučaj prijavljuje policiji, koja kreće u potragu. Danima su svi napori policije bili uzaludni, uključena je i helikopterska jedinica, dok je strah rastao.

Najcrnje slutnje obistinile su se kada je 2. oktobra u šumarku pronađen spaljen „pasat“ koji je pripadao porodici Đokić. Istog dana, desetak kilometara dalje, pronađena su ugljenisena tela Gorana, Gordane i Lidije. Svi su nemilosrdno likvidirani a potom spaljeni.

Foto:Nova.rs

Iako motiv ovog stravičnog zločina nije jasan, pretpostavlja se da je u pitanju koristoljublje, jer je Goran još od devedesetih prošlog veka radio sa devizama, a imao je i privatnu menjačnicu. Pominjalo se i da je davao novac na pozajmicu uz kamatu.

BONUS VIDEO: Akcija policije u selu Moravac, potraga za ubicama porodice Đokić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar