VIDEO Moravac pod opsadom: Steže li se obruč oko ubica Đokića

Hronika 16. okt. 202112:47 > 12:55
Podeli:

Kako nezvanično saznajemo, u toku je akcija policije u selu Moravac kod Aleksinca, u okviru istrage o ubistvu porodice Đokić.

Prema rečima našeg reportera, policija je opkolila selo. Za sada nije poznato da li su počela hapšenja, ili je u pitanju pretraga terena.

Tročlana porodica Đokić, Goran (57), njegova supruga Gordana (56) i njihova ćerka Lidija (25) nestali su u noći izmešu 25. i 26. septembra nešto posle ponoći, kada su se vraćali iz sela Moravac u Aleksinac. Oni su u Moravcu ručali sa Goranovom majkom.

Pošto su mobilni telefoni Đokića bili nedostupni ceo dan, njihova familija ceo slučaj prijavljuje policiji, koja kreće u potragu. Danima su svi napori policije bili uzaludni, uključena je i helikopterska jedinica, dok je strah rastao.

Najcrnje slutnje su se obistinile kada je 2. oktobra u šumarku pronađen spaljen „pasat“ koji je pripadao porodici Đokić. Istog dana, desetak kilometara dalje, pronađena su ugljenisena tela Gorana, Gordane i Lidije. Svi su nemilosrdno pobijeni a potom spaljeni.

Iako motiv ovog stravičnog zločina nije jasan, pretpostavlja se da je u pitanju koristoljublje, jer je Goran još od devedesetih prošlog veka radio sa devizama, a imao je i privatnu menjačnicu. Pominjalo se i da je davao novac na pozajmicu uz kamatu.

Komentari

Vaš komentar