Porodica Đokić Foto:privatna arhiva/Nova.rs

Policija i dalje intenzivno traga za napadačima koji su brutalno likvidirali porodicu Đokić iz Aleksinca, Gorana (57), Gordanu (56) i ćerku Lidiju (25), a po svemu sudeći, ispektorima su vezane ruke. Ubice su bile dobro pripremljene i time znatno otežale policiji posao, jer praktično da nema nijednog traga koji bi mogao da dovede istražne organe do napadača, a inspektori poslednje nade polažu u rezultate DNK veštačenja. Postoje različite teorije i navodi, ko je ubio ovu porodicu i zbog čega, a u nastavku teksta smo pripremili za vas sve pomenute moguće teorije.

Komšija: Neko iz blizine ko je takođe bio upoznat sa načinom života porodice Đokić

Kriminolog Dobrivoje Radovanović za medije navodi da je jedna mogućnost da su Đokiće ubile osobe koje su ih dobro poznavale, gde su navodi bili na komšijama.

„Druga mogućnost je da su to ljudi koje Goran poznaje, pa je zbog toga stao i primio tu osobu u auto, odnosno njih dvoje. Morao je neko da mu pomogne da dislocira tela, to nije mogao on sam. Dakle, onaj koji ih je kidnapovao, bio je na pogodnom mestu kada se Đokić zaustavio kolima. Opet, možda je neko uleteo na silu unutra, pa ih naterao da krenu u suprotnom pravcu. Vrlo je moguće da je stao, jer je raskrsnica nepregledna i da se sve tako desilo.“, objasnio je kriminolog.

Sigurno je da su ubice dobro poznavale teren, jer je on nepristupačan i trebalo bi mnogo pripreme za ovako vešto ubistvo, gde su ključni dokazi dobro zataškani.

Rođak: Neko iz porodice ko je bio blizak Đokićima

Iza ubistva Đokića morala je da stoji cela grupa sa tačno određenim ulogama, a policija veruje da je sa njima povezan i neko blizak porodici. Uloge su tačno bile podeljene, znalo se ko prati, ko ih otima i ubija, ali i ko čisti tragove.

Goran Đokić je imao svakodnevne slične isplanirane navike, kako su istražitelji dosad razgovarali sa brojnim prijateljima i poznanicima ubijenog vlasnika menjačnice, počeli su da sklapaju mozaik o njegovim navikama i kretanjima. Zanimljivo je da su utvrdili da je on gotovo svake nedelje imao identičan plan: Svake nedelje je u određeno vreme posećivao majku, a isto to se odnosilo i na odlaske na obližnji izvor sa balonima za vodu, koje je punio i nosio kući“, i nakon pronalaska izgorelog „pasata“ pored puta otkriveni upravo ti kanisteri za vodu, koje je ubica najverovatnije izbacio jer su mu smetali.

Dužnici: Goran davao novac na kamatu

Ono što je izvesno jeste da je ubijeni Goran bio poznat u okolini Aleksinca, a gde je porodica živela, po davanju novca na kamatu, kao i da je pre određenog vremena pozajmio 15.000 evra određenoj osobi.

Goranova majka je tvrdila da je sigurna da je u pitanju novac, stoga postoje navodi da je porodica ubijena od strane dužnika, koji nisu planirali da vrate novac Goranu.

Reketaši: Zbog dugova i noca ubili celu porodicu

U celom selu je bilo poznato čime se Goran bavi, da drži menjačnicu i da daje novac na kamatu. Sve sumnje su uperene u ubistvo iz koristoljublja, to jest novca i vrlo je verovatno da su upravo reketaši ti koji su zbog neizmirenih dugova tragično oduzeli život celoj tročlanoj porodici.

Postoji priča da je Goran u točku automobila nosio 100 000 evra, koji su sada nestali, auto je spaljen, što dodatno otežava slučaj nadležnim organima.

Ljubavnici: Motiv ubistva preljuba ili osveta

Istražitelji, prema nezvaničnim saznanjima sumnjaju i dalje da je glavni motiv likvidacije novac, ali se ne isključuje da je motiv i preljuba ili osveta. Ono što zbunjuje jeste činjenica da je Goran usmrćen sa jednim metkom, dok su članovi njegove porodice ubijeni sa dva.

Komandant Žandarmerije Dejan Luković otkrio je za medije nove detalje o brutalnom ubistvu porodice i naveo da koristoljublje ne mora biti jedini motiv ovog zločina, sudeći po načinu na koji je izvršen. Ovakva surova ubistva često mogu da budu izvršena i iz preljube.

Policajac ubica: Jedna od najkontroverznijih teorija

Policija ne isključuje mogućnost da je u likvidaciji porodice Đokića iz Aleksinca učestovao i neko ko je bio, ili je još uvek, pripadnik MUP, odnosno osoba koja je upoznata sa policijskim procedurama i načinom na koji se vodi istraga, ali i sa onim najbitnijim – kako sakriti tragove zločina.

Zbog detaljne pripreme ubistva, izgledi su da je u pitanju osoba koja poznaje ceo sistem iznutra.

Nema sumnje sa su zločinci pazili da za sobom ne ostave neke tragove, koji bi doveli policajce do njih. Tela su pronađena na mestu koje je zabačeno, nije prometno i koje je bilo pripremljeno za egzekuciju, jer je potrebna veća količina goriva da bi tela bila ugljenisana do neprepoznatljivosti.

Robijaši: Ubice su možda u zatvoru, ali su za slobodan vikend učinili jezivo ubistvo

Istraga svirepog ubistva tročlane porodice iz Aleksinca širi se na sve veći broj ljudi, a policija je ubice tražila čak i među osuđenicima.
Razlog što su policijski inspektori ušli i u srpske zatvore je činjenica da su Đokići lišeni života u noći između nedelje i ponedeljka, što ostavlja mogućnost da je u napadu na njih učestvovao i osuđenik koji je u to vreme bio na vikendu, jer su se takvi slučajevi i ranije dešavali.

Povratkom u zatvor, u ponedeljak ujutro, sebi bi obezbedio savršen alibi. Međutim, osim vikenda, zatvorenici imaju pravo i na godišnje odmore što im takođe daje mogućnost da počine krivična dela dok su na slobodi, što se i desilo u slučaju svirepog ubistva mlinara Miroslava Jankovića iz doljevačkog sela Držanovac.

BONUS VIDEO: Poslednji oproštaj od porodice Đokić

Pročitajte još:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar