Porodica Đokić Foto:privatna arhiva/Nova.rs

Policija još uvek intenzivno traga za ubicama koje su brutalno likvidirale porodicu Đokić iz Aleksinca, Gorana (57), Gordanu (56) i njihovu ćerku Lidiju (25). Ubica ili više njih su, po svemu sudeći, bile dobro pripremljene i time znatno otežale policiji posao, jer praktično do sada nije poznat trag koji bi mogao da dovede istražne organe do napadača, a inspektori poslednje nade polažu u rezultate DNK veštačenja. Međutim, novi detalj se pojavio, koji može da pomogne u istrazi, a to je povezanost mesta na kom su pronađena tela, kao i onog na kom je pronađen zapaljen automobil.

Naime, na oba mesta bile su separacije za eksploataciju peska, pa je vrlo moguće da je bar jedan od ubica na neki način povezan sa njima – navodi naš izvor.

On se usvrnuo i na uvreženo mišljenje da je motiv zločina pljačka.

Pročitajte još:

„Pljačkaši izbegavaju da ubijaju jer ne žele da sebi natovare zločin zbog kojeg bi mogli da život provedu u zatvoru, već funkcionišu po principu prepada žrtve. Nemaju razloga da ih ubijaju jer su maskirani, ne mogu da budu identifikovani, a cilj postižu bez prolivanja krvi. Zašto je u ovom slučaju to bilo drugačije, moguće je da se nikada neće saznati. Jasno je da je sve unapred bilo pripremljeno za njihovo ubistvo, teško je zamislivo da su te noći tražili mesto gde će ih likvidirati i spaliti, a gde će ostaviti vozilo“, dodaje naš izvor i zaključuje:

„U pitanju je nepristupačan teren i ubice su morale da budu vrlo dobro upoznate sa njim, čim su uspele da tako vešto sakriju tragove“.

Mesto i rupa gde je spaljena porodica Đokić, Djokić,
Foto: Nova.rs

Podsetimo, supružnici Goran i Gordana, kao i njihova ćerka Lidija Đokić, likvidirani su u nedelju 26. septembra, a njihova tela pronađena su u ataru sela Moravac tek šest dana posle zločina, u subotu 2. oktobra. Bila su spaljena do neprepoznatljivosti i prekrivena granjem, daskama i lišćem.

Foto:Nova.rs

Nešto pre pronalaska tela nađen je i zapaljeni automobil „pasat“ kojim su Đokići kobnog dana krenuli na poslednji put. I pored brojnih teorija o zločinu, za napadačima se i dalje traga.

BONUS VIDEO: Poslednji oproštaj od porodice Đokić

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare