Foto: MUP Srbije

Viši sud u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal je danas u krivičnom postupku koji se vodi protiv okrivljenog N.V. i drugih, zbog krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela doneo rešenje kojim je prema okrivljenima N.T, L.C, A.M, A.N, V.M, D.M, Đ.K, I.B, J.B, N.K, M.T, N.B, R.T, S.M, D.N, N.V, F.G i V.K produžio pritvor, a koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana. Reč je o kriminalnoj grupi koja se još naziva i "vračarci".

Pritvor je prema okrivljenima N.T, L.C, A.M, A.N, V.M, D.M, Đ.K, I.B, J.B, N.K, M.T, N.B, R.T, S.M, N.V, F.G i V.K. produžen iz zakonskih razloga, odnosno jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva svih navedenih okrivljenih ponaosob, te usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, svaki ponaosob, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da su imenovani okrivljeni osnovano sumnjivi da su izvršili krivična dela za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica istih doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Pročitajte još:

Prema okrivljenom okrivljenom D.N pritvor je produžen iz zakonskih razloga propisanih odredbom, odnosno jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, saopštio je Viši sud u Beogradu.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar