Foto: Google maps

U Husovoj ulici na Voždovcu danas oko 14.10 sati došlo je do obrušavanja zidane ograde, pri čemu su cigle razbile bočno staklo na autobusu GSP-a na liniji 25, a jedna putnica je prošla sa povredama. Stanovnici ovog dela Voždovca, mesecima unazad upozoravali su da ovaj nestabilni zidić može nekog da ubije, ali je reakcija nadležnih očigledno izostala.

Prilikom obrušavanja zidane ograde u Husovoj ulici, cigle su pale na bočno staklo autobusa, a prilikom pucanja stakla, povređen je jedan putnik, kome je lekarska pomoć ukazana u Urgentnom centru. Na sreću, teže povređenih nije bilo, ali je i ova povreda nedužnog putnika u autobusu, mogla biti sprečena da su nadležni na vreme reagovali.

Naime, u Fejsbuk grupi „Voždovac info grupa“, u proteklih godinu dana objavljenu su najmanje dve objave, u kojima Voždovčani upozoravaju da je pitanje vremena, kada će se stari zidić srušiti.

„Ja stvarno ne znam da li se čeka da neko nastrada pa da se ovo rasčisti. Husova ulica“, napisala je jedna korisnica Fejsbuka 20. jula prošle godine, ali daleko od toga da je jedina.

Jedan drugi korisnik, krajem decembra 2020. godine, upozorio je sličnom porukom.

„Znam da je već neko pisao vezano na ovu temu. U pitanju je Husova ulica. Ove straćare samo što se nisu srušile na ulicu“, napisao je 25. decembra još jedan član pomenute grupe.

Zanimljivo, u jednom od komentara, javio se i navodni vlasnik kuće.

„Ovo ruglo je moje, ovo je moja porodična kuća u kojoj smo živeli do 1997. godine. Ja znam da ovo može da padne i da ubije neko dete, ali ovi naši iz opštine mi ne dozvoljavaju da ništa uradim po pitanju rekonstrukcije, bukvalno mi je rečeno ako pomerim jednu ciglu gubim sve“, naveo je navodni vlasnik ove kuće.

Čini se da su stanovnici ovog dela Voždovca mesecima uzalud čekali reakciju nadležnih i rušenje ili uklanjanje kuće i zidica u Husovoj ulici, ali da će, kako to obično biva, problem biti rešen tek nakon, na sreću, samo lakše nezgode.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar