Foto: Nova.rs

Aktivisti samozvane fondacije "Kapetan Dragan", već nekoliko dana skupljaju potpise u centru Beograda za pomilovanje Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića. Štand čuvaju mladići obučeni u crno, a prema tvitu Pavla Bihaljija, predsednika desničarske organizacije Levijatan, čiju zabranu traže neke organizacije i stranke, čini se da su pripadnici ove organizacije zapravo "mišići" za provociranje građana i skupljanje potpisa za oslobađanje ubice premijera. Na sve to Bihali nastavlja da prikriveno preti preko društvenih mreža, dok država tradicionalno - ćuti.

Reporteri našeg portala tokom jučerašnjeg dana obišli su Knez Mihailovu ulicu u Beogradu gde danima traje sakupljanje potpisa za pomilovanje Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića. Mladići koji čuvaju štand ne vide ništa sporno u veličanju atentatora, a potpise skupljaju potpuno neometano. Policija je prusutna nedaleko od mesta gde se skupljaju potpise, kako bi sprečila eventualni sukob.

Danima je trajala polemika o tome ko zaista stoji iza ove akcije, kao i ko su mladići u crno koji čuvaju štand. Ko stoji iza ove akcije još uvek je nejasno, ali ono što je razrešeno jeste da štand čuvaju pripadnici pokreta Levijatan, što je objavio predsednik tog udruženja Pavle Bihali.

„Evo mojih ljudi, evo štanda KEPA iza i NIKOG preko puta. Juče je bilo oteti, razbiti, oterati bagru, međutim kao i uvek uživo „građanerija“ je jaka na Twitteru, zato bi ih zamolio da prestanu da mafijaju preko tastature jer su presmešni. Samo jednom se pojavite da vas odučimo“, napisao je Bihali na Tviteru.

Pretnje i zastrašivanje svakog ko ne misli isto kao oni, postao je poslednjih godina zaštitni znak udruženja Levijatan, čiji se predstavnici kriju iza maske zaštitnika životinja. Pokret slobodnih građana zatražio je krajem juna zabranu udruženja Levijatan.

„Mi ćemo predati inicijativu za zabranu udruženja Levijatan. Verujem da svi znate o kakvom se udruženju radi, da je reč o lažnim zaštitnicima životinja, da je reč o lažnim patriotama, da je reč o jednom paramilitarnoj formaciji koja je u direktnoj vezi sa MUP i srpskim službama bezbednosti“, rekao je predsednik PSG Pavle Grbović.

BONUS VIDEO: Peticija za puštanje Zvezdana Jovanovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare