VIDEO Španska policija upala na farmu srpskog narko-bosa

Hronika 12. jun. 202110:30 > 12:51
Podeli:
Foto: Mossos d'esquadra

Petorica srpskih državljana zajedno sa još jednim Urugvajcem uhapšeni su u Španiji nakon što je španska policija upala na njihovu farmu za uzgoj kanabisa. Zaplenjeno je 131 kilogram marihuane, 4.920 stabljika kanabisa, a utvrđeno je da su krali električnu energiju i napravili dug od 128.000 evra.

Istraga protiv srpske kriminalne grupe započeta je krajem prošle godine kada je policija otkrila da se na jednom imanju, u dve zgrade u industrijskoj zoni, uzgaja kanabis. Skladišta se nalaze na farmi od dva hektara, koja je opasana ogradom, imala je pse čuvare i dobar sistem video-nadzora.

Prema saznanjima španske Civilne garde, šef ove grupe je 45-godišnji Srbin koji je živeo u bogatom delu Alikantea i upravo on je sklopio ugovor o zakupu farme i snabdevanju elektirčnom energijom i vodom, s tim što je to učinio koristeći lažne bugarske papire.

Lažni Bugarin, kako ne bi upao u oči policiji, bio je fiktivno zaposlen u jednoj firmi u Onilu.

„Biznis“ i proizvodnja su funkcionisali tako što je jedan od uhapšenih uvek bio na farmi. Njegova zaduženja odnosila su se na postavljanje i održavanje sistema za navodnjavanje i osvetljenje useva posebnim lampama. Sa njim je na farmi noćio još jedan osumnjičeni, čiji je posao bio da nadgleda marihuanu.

Kada bi došlo vreme žetve, stalnom dvojcu bi se pridružili još tri radnika koji su brali i pripremali pupoljke za susešnje.

Hapšenje i pretresi su se prošlog utorka odigrali na dve lokacije, u Saksu i Alikanteu. U jednom od magacina su pronađene i dve velike prostorije sa oko 2.500 biljaka u svakoj.

Trojici uhapšenih je u petak određeno zadržavanje pred sudom u Vileni, a troje je pušteno na slobodu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar