Reditelj i vlasnik nekadašnjeg studija glume "Stvar srca" Miroslav Mika Aleksić stigao je u Palatu pravde u pratnji supruge gde će mu se danas nastaviti suđenje pred Višim sudom. Kako je planirano, Aleksić će danas nastaviti da iznosi svoju odbranu, a ispred zgrade suda organizovan je protest.

On odgovara na navode iz optužnice, kojom je osumnjičen za silovanja i nedozvoljene polne radnje nad glumicama Milenom Radulović i Ivom Ilinčić i još pet devojaka, koje su ranije pohađale časove glume kod Aleksića.

Na prethodnom ročištu Aleksić je negirao izvršenje tih krivičnih dela i započeo iznošenje odbrane koja je trajala nekoliko sati. Nakon što je višečasovno izlaganje prekinuto, nastavak je zakazan za danas.

Protest ispred Palate pravde Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

I ovog puta, Aleksića su ispred Palate pravde sačekale žene, koje su transparentima poručile da veruju žrtvi.

Podsetimo pre više od godinu dana, 16. januara prošle godine glumica Milena Radulović zajedno sa koleginicom Ivom Ilinčić izašla je u javnost i ispričala priče koje su polaznice Aleksićeve škole „Stvar srca“ preživele.

Ovaj slučaj je izazvao pravu buru u javnosti i izrodio more prijava za seksualno nasilje, kako u svetu glume, tako i u brojnim drugim aspektima. Izlazak u javnost mladih glumica je ohrabrio i ostale žrtve da podnesu prijave i konačno stanu na put seksualnim nasilnicima. Pokret #NisiSama je samo jedna od stvari koje su se iznedrile iz ovog slučaja.

Bonus video: Milena Radulović: Volim što sam deo početka revolucije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar