Učitelju glume i vlasniku škole "Stvar srca" Miroslavu Aleksiću danas se sudi pred Višim sudom u Beogradu nakon optužbi da je silovao i vršio nedozvoljene polne radnje nad polaznicama svoje škole.

Aleksića su ispred Palate pravde dočekale aktivistkinje sa transparentima „verujemo Mileni Radulović“, a u sud je stigao oko 10.00 časova u pratnji svojih advokata. Ovog puta sa njim nije bila njegova supruga.

Suđenje Miki Aleksiću Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ovog jutra ispred sudnice u koju je trebalo da uđe Aleksić sve je vrvelo od reportera, aktivista i drugih zainteresovanih građana jer će proces biti otvoren za javnost. Ipak, javnost neće moći da prisustvuje kada oštećene budu iznosile svoje iskaze.

Podsetimo re više od godinu dana, 16. januara prošle godine glumica Milena Radulović zajedno sa koleginicom Ivom Ilinčić izašla je u javnost i ispričala priče koje su polaznice Aleksićeve škole „Stvar srca“ preživele.

Ovaj slučaj je izazvao pravu buru u javnosti i izrodio more prijava za seksualno nasilje, kako u svetu glume, tako i u brojnim drugim aspektima. Izlazak u javnost mladih glumica je ohrabrio i ostale žrtve da podnesu prijave i konačno stanu na put seksualnim nasilnicima. Pokret #NisiSama je samo jedna od stvari koje su se iznedrile iz ovog slučaja.

Bonus video: Miroslav Mika Aleksić stigao u sud

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare