Foto: Printscreen/Pink, MUP

U javnosti se pojavio snimak na kojem se vidi kao pripadnici klana Veljka Belivuka dovoze Milana Ljepoju, bivšeg vođu bande "Pink Panter", u kuću u Ritopeku iz koje, sudeći prema priloženom snimku, pomenuti nikada nije izašao. Na temu ovog snimka, ali i o drugim informacijama o najozloglašenijoj mafijaškoj grupi u Srbiji, pričao je Bogdan Pušić, šef Uprave kriminalističke policije koji je, između ostalog izjavio da je cela akcija hapšenja dugo pripremana i da se vrše provere o vezama pomenute ekipe sa ljudima iz vlasti.

„Ovo nije došlo preko noći, sve je planirano više meseci. Svi zajedno, MUP-a, UKP i BIA, smo se potrudili da iskoristimo sve svoje profesionalne veštine i primenimo sve tehničke mogućnosti da obezbedimo dokaze. Ubeđen sam da smo ih apsolutno obezbedili. Kada smo skupili dovoljno dokaza krenuli smo u akciju“, rekao je Pušić u emisiji „Hit tvit“.

Potom je prokomentarisao poruke Veljka Belivuka koje je Marko Andrić, zvani Kuzman, čitao sa skremblovanog telefona, a u kojima se šalju pretnje Milanu Ljepoji.

Foto: Screenshot/Tv Pink

„Jasno je da su u porukama u pitanju vođa i član organizovane kriminalne grupe i da je u pitanju žrtva Ljepoja kome je jasno stavljeno do znanja šta ga čeka i da je njegovoj ekipi rečeno da više nisu meta i da više neće da se bakću sa ostalima“, rekao je načelnik UKP i dodao da su Ljepoju namamili u kuću pričom da su „drugari i da idu nešto da se dogovore“ i naveo da se na prikazanom snimku nalaze Marko Miljković i Dejan Tešić iz Belivukove ekipe.

Na pitanje da li smena Milorada Šušnjića sa mesta šefa policije u Novom Sadu ima direktne veze sa slučajem Belivuk, Pušić kaže da – nema.

„Sa ovim direktno događajem nema veze, ali od kada je na funkciju došao novi ministar, dat je prioritet da se identifikuju sve sporne kriminalne neslužbene veze pripadnika policije i ukoliko se te veze otkriju može da se tvrdi da je prekršen zakon i preduzimaju se mere koje kreću sa suspenzijom“, rekao je on.

Podsetimo da je u prostorijama na stadionu „Partizan“ koje je Belivuk koristio sa ekipom pronađeno nekoliko snajpera, a navodno je jedna od meta bio Aleksandar Vučić.

„Pretresi su pažljivo isplanirani i svi su počeli u pet sati ujutru. Momcima koji su zatečeni sigurno tamo nije bilo mesto u pet sati. Dakle, ili se nešto dogovaraju ili nešto čuvaju. Puške su bile sakrivene upravo u tim prostorijama. Kada se otvarao spomenik Stefanu Nemanji, Vučića je štitilo više od 850 specijalaca jer su neki podaci ukazivali na to da može da dođe do atentata na njega“.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Bogdan Pušić je potom naveo da je osim trojice za koje se sumnja da su žrtve Belivuka i ekipe, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića i Milana Ljepoje, nestalo još desetoro.

„Osim ove trojice, u tom periodu nestali su Strahinja Marković ’98 godište, Kecman Jovo ’69 godište, Lazar Vukičević ’89 godište, Košević Vukašin ’99 godište, Filip Marjanović ’97, Lazar Ilić i Lainović Ljubomir ’96 godište, Dario Đorđević i Goran Mihajlović ’97, Aleksandar Gligorijević ’87 godište. Porodice su prijavile nestanke, ali do danas nisu pronađeni. Neki od njih su već bili poznati policiji, neki su pripadali navijačkim grupama. Ne možemo da tvrdimo da ni da su živi, ni da nisu“, naveo je Pušić i istakao da nijedna ovakva organizovana mafijaška grupa ne može da funkcioniše bez podrške nekog iz vlasti i dodao da se ispituju sve takve moguće veze.

U javnosti se kao Belivukova veza pominjala bivša državna sekretarka MUP-a, Dijana Hrkalović.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare