Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nakon što je pre četiri dana u Ritopeku otkrivena "štek" kuća Veljka Belivuka i njegove ekipe, jake policijske snage opkolile su ovo mesto, a ekipa Nova.rs bila je danas na licu mesta na kojem smo, između ostalog, saznali da su stigli i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije, potom da su forenzičari pokupili kosti koje su pronađene, kao i to da je sledeći korak kopanje njiva u potrazi za delovima tela.

Do kuće crvene boje, „štek“ kuće najozloglašenijeg kriminalca u našoj zemlji, stigli smo vijugavim putem koji nas je odveo daleko od centra Ritopeka.

Put do trenutno najpoznatijeg mesta zločina u Srbiji pokazali su nam meštani koji su, kako su nam rekli, bili i više nego iznenađeni kada su saznali da se „tako nešto“ dešava u njihovom mestu.

Vijugavi put do kuće i grafit „Grobari“, Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Do crvene kuće idete samo pravo. Videćete kada krenete, put je lepo asfaltiran baš do kuće“, rekao nam je meštanin. Na naše pitanje koja atmosfera sada vlada u Ritopeku nakon što je otkrivena „kuća zločina“, kaže da je celo mesto u šoku.

„Niko nije znao da se tako nešto dešava. Nismo mogli ni da pretpostavimo. Zatečeni smo svi. Ništa nije izgledalo čudno. Ali niko od nas nije u strahu, ima toliko policije sada tu, da nemamo nikakvu brigu“, rekao nam je on.

Nakon desetak minuta vožnje „lepo asfaltiranim putem“ naišli smo na jake policijske snage. Pet policijskih kombija, UKP, četiri vozila Žandarmerije, Forenzika, a na zabačenom delu Dunava nalaze se i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije.

Jake policijske snage opkolile bunar, Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Famozna crvena kuća opkoljena sa svih strana, naoružani pripadnici Žandarmerije je nadgledaju sa udaljenosti i od nekoliko kilometara.

„Trenutno se pregleda bunar koji je udaljen od „štek“ kuće par stotina metara. U njemu je pronađena kost, a forenzičari sada ispituju čija je. U kući su pronađeni tragovi krvi, čaure, zrnevlje raznog kalibra. Ima mnogo tragova i dokaza o zločinima, ali zbog istrage više od ovih informacija trenutno nije dostupno“, rečeno nam je na licu mesta.

Foto:Nova.rs

Nezvanično smo saznali da je sledeći korak kopanje okolnih njiva u potrazi za delovima tela potencijalnih žrtava Velje Nevolje i njegove ekipe.
Potom smo krenuli dole, ka Dunavu, a da je ceo Ritopek pod opsadom uverili smo se i na putu do reke. Uniforme i duge cevi nazirale su se skoro iz „svakog žbuna“.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Spustili smo se na Dunav, ali ronioci se nalaze na nepristupačnom delu obale reke. Kako se sumnja, taj deo je potencijalno mesto zločina, a od “štek” kuće je udaljen nekoliko stotina metara.

“To vam je tamo zabačeno. Ako su i donosili nešto i bacali u Dunav to su uradili dole, niže, u delu reke kojem se prilazi iz pravca kuće. Nije moguće prići tamo, zabačeno je, a mislim da trenutno nije ni dozvoljeno proći tuda”, rekao nam je jedan meštanin, pecaroš kojeg smo zatekli na obali Dunava.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsetimo, Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković uhapšeni su 4. februara oko 5 ujutru po nalogu Tužilaštva. U toku te noći uhapšeno je i zadržano 16 osoba osumnjičenih za udruživanje radi izvršavanja teških krivičnih dela među kojima su otmice i ubistva.

Velji i ekipi određen je pritvor do 30 dana. Osumnjičeni su za više krivičnih dela, među kojima su i ubistva navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija, potom, pripadnika Pink Pantera Milana Ljepoja, i Zdravka Radojevića, navijača Crvene zvezde.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar