Foto: N1

Ekipa "News Max Adria" uspela je da snimi sredovečnog muškarca koji je danas iz svog automobila "fiat punto", vređao, psovao i pretio porodicama ubijenih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, a koje su se okupile jutros ispred kasarne Topčider i ulaza u podzemni bunker "Karaš", gde su, pre tačno 16 godina njih dvojica pronađeni mrtvi. Ubrzo nakon ovog incidenta, usledio je još jedan, kada je vozač iz "škode" u pokretu takođe dobacio okupljenima pred Topčiderom.

Kako je danas za portal Nova.rs potvrdio advokat porodica Predrag Savić, incident sa vozačem se dogodio oko 9 i 30 sati u Ulici Teodora Drajzera.

“Prisutnim članovima, porodicama ubijenih gardista, advokatima i novinarima, on se kroz otvoreni prozor obratio sa nizom brutalnih psovki, kleveta, uvreda i pretnji. Pominjao je da je učestvovao u dva rata a da su tu prisutni izdajnici srpstva. Kada su kamermani i foto reporteri prišli da ga slikaju, zaćutao je. Nedugo zatim, iz jednog vozila marke škoda ponovo su se začule psovke i uvrede.”, priča Savić.

Pročitajte još:

On dalje dodaje da su neki od fotoreportera i snimatelja pomenutog identifikovali kao učesnika na partijskim skupovima i konferencijama za štampu u jednoj stranci. Neko od novinara je rekao da je to čak vozač iz jedne političke stranke.

“Apelujemo na nadležne državne organe da spreče ovakva događanja i kad već ne mogu da otkriju ubice gardista ni posle 16 godina, otkriju počinioce današnjih nemilih scena jer svi znaju da je u slučaju Topčider bilo još nekoliko nasilnih smrti i stradanja svedoka, tako da i ove pretnje ne treba uzeti kao bezazlene. Ostaje i pitanje da li je ceo dogadjaj unapred izrežiran, da li su pomenuti počinioci bili u dosluhu i da li ih je neko poslao da sve to urade.”, zaključuje Savić.

Pročitajte još:

 

Komentari

Svi komentari (10)