Janko Jakovljević Foto: N1

Nakon što se danas oko 9.30 časova u trenutku dok je počinjala komemoracija ubijenim gardistima u Topčideru, ispred ulaza u objekat Karaš, dogodio incident koji je prouzrokovao čovek srednjih godina u crnom puntu vređajući prisutne ožalošćene, kontaktirali smo Janka Jakovljevića, oca Dragana Jakovljevića, jednog od dvojice stradalih vojnika.

Prisutnim članovima, porodicama ubijenih gardista, advokatima i novinarima, on se kroz otvoreni prozor obratio sa nizom brutalnih psovki, kleveta, uvreda i pretnji. Pominjao je da je učestvovao u dva rata a da su tu prisutni izdajnici srpstva. Kada su kamermani i foto reporteri prišli da ga slikaju, zaćutao je. Nedugo zatim, iz jednog vozila marke škoda ponovo su se začule psovke i uvrede.

Foto: Privatna arhiva

„Bilo je strašno. Drao se na nas, psovao i pitao kroz viku što smo se uopšte okupili tu i šta hoćemo. Prvo je video žene u crnom koje pale sveće, pa nas koji smo bili u povorci, tu sam bio ja, naš advokat Predrag Savić… I previše nam je bolno već 16 godina unazad, samo nam još fale ovakvi incidenti“, rekao je Janko Jakovljević i nastavio objašnjavajući da je taj auto iz kojeg je muškarac vređao bio u koloni.

Janko Jakovljević, Foto: N1

„Tu je bila policija, bila je velika gužva, kolona kola. Međutim, u jednom trenutku izdvojio se jedan auto i muškarac je kroz prozor počeo da psuje. Nezgodno vrlo i bolno“, kaže otac.

Iako tvrdi da uspeva odoli svemu i tugi ovih godina, drhtavim glasom, Janko kaže da neće imati mir dok slučaj ne bude rešen.

„Kao da svemu nema kraja. Kao da mi opet ubijaju dete. Nadam se da će sve biti jednom rešeno, ali, eto, tu se sve krije“, kaže Jakovljević.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare