Foto:Goran Srdanov/Nova.rs; MUP Srbije

Pripadnik pljačkaške bande "Pink Panteri" Goran Radojević (47), kako je objavilo Vreme, uhapšen je 21. aprila tokom fudbalske utakmice 18. kola Četvrte A lige veterana između FK Kaluđerica i FK Brodarca sa Novog Beograda. Radojevića, koji je nastupao za FK Kaluđericu, primetili su navijači, ali i dvojica patrolnih policajaca iz stanice Zvezdara, koji su ga nakon provere, na poluvremenu lišili slobode. Reporteri našeg portala danas su obišli teren na kome nastupa FK Kaluđerica, ali i mesto na kome je, tri godine od raspisivanja Interpolove poternice, uhapšen Radojević.

Na 20-ak minuta vožnje od centra Beograda smešten je teren fudbalskog kluba Kaluđerica, na kome je pre tri nedelje uhapšen Goran Radojević (47), osuđen još 2015. godine zbog preprodaje ukradene Sezanove slike „Dečak u crvenom prsluku“.

Iako se od 2019. godine nalazi na Interpolovoj poternici, on je više od tri godine uspevao da se sakrije, a koliko se osećao sigurno, možda najbolje oslikava to što je igrao fudbal sa veteranima u lokalnom timu.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs;

Kako izgleda teren na kome je uhapšen Goran Radojević, možete videti u našem videu.

Inače, kako je objavilo Vreme, u crveno-crnom dresu Kaluđerice 21. aprila igrao je i Goran Radojević, alijas Crni (47). Svojevremeno se „proslavio“ kao član bande „Pink Panteri“ koja je 2008. godine iz muzeja u Cirihu ukrala sliku Pola Sezana „Dečak u crvenom prsluku“. Tek aprila 2012. godine četvorica članova bande uhapšena su u Beogradu dok su pokušavali da sliku vrednu 100 miliona preprodaju za tri i po miliona evra.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs;

Radojević je 2015. godine osuđen na četiri godine zatvora, ali se nikada nije javio na izdržavanje zatvorske kazne. Umesto u zatvoru, poput svojih pajtosa, Radojević je nastavio da mirno živi u svom domu u Kaluđerici, sve do 21. aprila 2022. godine, kada je uhapšen na poluvremenu utakmice između fudbalskih klubova Kaluđerica i Brodarac.

BONUS VIDEO: Uhapšeno šest osoba zbog pranja novca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram