Goran Radojević Foto:Screenshot

Poznato je da se MUP Srbije neretko hvali hapšenjima dugogodišnjih begunaca, ipak hvalospev je ovog puta izostao. Kako je nedeljnik Vreme otkrio, nedavno je uhapšen član Pink Pantera Goran Radojević, koji je godinama bio na poternici Interpola, a hapšenje se odvilo dok je kao veteran igrao utakmicu za FK Kaluđerac. Ipak, MUP se još uvek nije oglasio o ovom događaju, a nije jasno iz kog razloga, kao i kako je Radojeviću omogućeno da godinama živi slobodno i igra utakmice, dok se nalazi na poternici zbog krađe vrednog umetničkog dela Pola Sezana.

U crveno-crnom dresu Kaluđerice igrao je i Goran Radojević, alijas Crni (47). Svojevremeno se „proslavio“ kao član bande „Pink Panteri“ koja je 2008. godine iz muzeja u Cirihu ukrala sliku Pola Sezana „Dečak u crvenom prsluku“. Bila je to godinama svetska vest. Zadužen da pronađe kupca umetninama na crnom tržištu, prema presudi, bio je upravo Goran Radojević, objavilo je Vreme. 

Na svom terenu fudbaleri Kaluđerice imali su brojnije navijače, među njima, na tribinama, bila su i dvojica patrolnih policajaca iz stanice Zvezdara. Jedan od igrača u crvenom-crnom dresu, koji se isticao silovitim jurišima na protivnički gol gostiju, zapao im je za oko.

Publika je navijala: „Crni, Crni!“ Da li su policajci shvatili ko je zapravo Crni, ili su rešili da za svaki slučaj provere, svejedno je: tokom poluvremena ušli su na teren i legitimisali igrača veterana Crnog. Ispostavilo se da je reč o „Pink Panteru“ Goranu Radojeviću, za kojim sve svetske policije tragaju već tri godine.

Pročitajte još:

Prema rečima očevidaca za nedeljnik „Vreme“, begunac se nije opirao hapšenju, ali je pitao policajce da li može da završi utakmicu protiv FK Brodarca. Svedoci tvrde da mu je policajac odbrusio: „Umetniče, odigrao si svoje.“ Od tog momenta FK Kaluđerica morao je da nastavi utakmicu sa igračem manje.

Radojević je 2015. godine osuđen na zatvorsku kaznu, ali nikada nije otišao na izdržavanje iste. Ipak, on je nastavio da živi lagodnim životom, a uhapšen je u krajnje neobičnim okolnostima za jednog odbeglog člana Pink Pantera – dok je u Beogradu igrao na utakmici kao veteran FK Kaluđerice.

Člana ružičaste bande očigledno prati loša sreća sa utakmicama, jer je 2012. godine uhapšen odmah po završetku derbija, na koji je došao kako bi navijao,

Dečak u crvenom prsluku Foto:EPA/STR

Tadašnji ministar policije Ivica Dačić je potvrdio da je uhapšen Radojević, kao i da su čekali da se završi derbi, kako ne bi uznemirili i ostale članove bande, koji su ubrzo uhapšeni.

Prema njegovim rečima, svi uhapšeni – Raško Mladenović, Ivan Peković, Goran Radojević i Bobe Nedeljkovski, već su imali kriminalne dosijee.

Peković je lociran u blizini stadiona Crvene Zvezde, ali zbog njegove „divljačke“ vožnje, bilo ga je teško sustići.

Prilikom hapšenja je zaplenjena i velika količina novca, a ukradeno umetničko delo Pola Sezana – Dečak u crvenom prsluku vrednosti je oko 100 miliona evra.

Kako su mediji tada pisali, Radojević se branio na neobičan način – kako nije ni znao za pljačku slike dok ga nisu uhapsili.
Radojević je, iznoseći odbranu pred sudom, kazao da ga je optuženi Mladenović tražio da ga preseli u Ivanjicu, pošto ima kamion, jer se od 1996. godine bavi prodajom i obradom drveta.

„Ja ne znam da li su moji otisci nađeni, i da jesu, ja sam to učinio iz nehata, jer ne znam da li je, ili ne, slika bila u mom kamionu“, rekao je tada Radojević.

Ipak, MUP Srbije se još uvek nije oglasio o drugom hapšenju Pink Pantera, a začuđujuća je okolnost da se lice sa poternice Interpola slobodno šetalo i igralo fudbal u prestonici Srbije, dok se za njim traga zbog velike pljačke.

Izgledi su da je izbegavanje izdržavanja zatvorske kazne, kao i ignorisanje međunarodne poternice lak posao kada se živi u Srbiji, a zbog čega je ovo hapšenje prošlo u tišini, mogao bi da otkrije MUP kada se oglasi.

BONUS VIDEO: Kuća Darka Šarića na Dedinju jutro nakon hapšenja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar