Kafić Ritual, ubistvo, hronika, Luka Žižić, Aleksandar Šarac
Foto: Nova.rs/Instagram/duh.grobarstva

Stefan Milašinović (23) iz Kraljeva uhapšen je u kraljevačkom naselju Grdica zbog sumnje da je ubio vlasnika kafića "Ritual" na Novom Beogradu Luku Žižića, a kako saznajemo, iz istog naselja je i Lazar Ilić, koji je priveden zbog likvidacije Aleksandra Šarca, bliskog "Pink panterima", koji je ubijen 2020. godine u garaži tržnog centra "Ušće".

Osumnjičeni se krio u stanu jednog prijatelja, a u trenutku hapšenja bio je sam. U stanu je pronađeno nekoliko hiljada evra, kao i manja količina kokaina i marihuane.

Inače, interensantno je da je uhapšeni Milašinović iz istog naselja kao i Ilić, koji je priveden u Crnoj Gori zbog sumnje da je ubio Aleksandra Šarca. Ilić je uhapšen 22. januara 2021. u Budvi zbog sumnje da je pripremao „likvidaciju bezbednosno interesantne osobe iz te opštine – Marka Ljubišu, zvanog Kan.

Nekoliko meseci kasnije, Apelacioni sud Crne Gore doneo je odluku da Ilić bude izručen Srbiji. Motiv ubistva Šarca i dalje nije poznat, a inače on je od ranije poznat kao osoba bliska bandi kradljivaca dragulja – „Pink panterima“.

Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, Ilić i Milašinović su iz istog naselja u Kraljevu.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

„Pomenuto nasilje poznato je javnosti od ranije, važi za kraj u kome nije teško regrutovati klince za izvršenje krivičnih dela. Nije poznato da li se Ilić i Milašinović poznaju, reč je o poprilićno velikom naselju“, kaže izvor našeg portala.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Podsetimo, Milašinović je uhapšen zbog sumnje da je u kafiću „Ritual“ na Novom Beogradu 28. aprila ubio Luku Žižića (37), vlasnika kafića. Tužilaštvo je, kako smo saznali, čekalo poklapanje DNK sa lica mesta i osumnjičenog.

Pročitajte još:

Hapšenje je izvršeno u koordinaciji Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Trećeg odeljenja MUP-a Srbije.

„Nakon što je jutros uhapšen, tužilaštvo je čekalo poklapanja DNK sa lica mesta i osumnjičenog. Takođe veštačili su se snimci sa nadzornih kamera, odnosno antropomerijsko veštačenje. Ubica je ispalio 10 metaka, šest je pogodilo njega, od čega dva u glavu“, otkrio je ranije izvor našeg portala.

BONUS VIDEO: Rekonstrukcija ubistva u kafiću Ritual

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram