VIDEO Napad u Katastru: Obezbeđenje vređalo pripravnika

Hronika 21. apr. 202110:26 > 11:4648 komentara
Podeli:
Incident u Katastru, napad u Katastru, Katastar
Foto: Nova.rs

Advokatski pripravnik Miloš Carević verbalno je napadnut prošle nedelje od strane obezbeđenje u Katastru u ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu, nakon što je došao da u pomenutoj zgradi pokupi papire. Carević je u Katastar došao po pozivu službenice istog, ali ga je po ulasku u zgradu dočekalo neprijatno obezbeđenje, i uz salvu uvreda maltene izbacilo od istog. Inače, kako saznaje Nova.rs, reč je o istom Katastru u kome su pre nekoliko meseci fizički napadnuti i pretučeni advokati Dragoslav Ljubičanović i Stefan Stojkov.

Napadnuti advokatski pripravnik Miloš Carević u razgovoru za naš portal ističe da se ceo incident odigrao prošle nedelje, tačnije u utorak, kada je došao da podigne papire, i to po pozivu službenice Katastra.

Pročitajte još:

Najpre je bio u ponedeljak, međutim, nakon što su mu iz obezbeđenja rekli da nema zakazano, odlučio je da se vrati narednog dana.

“U petak, pre tog ponedeljka, išao sam na jedan uvid koji sam imao zakazan u Katastru. Na uvidu mi je službenica rekla koliko treba da platim da bi mi se kopirali određeni spisi predmeta, dodavšida će mi nakon toga poslati račun, te da odmah u ponedeljak dođem da to podignem, jer će sve biti gotovo. Dolazim u ponedeljak, gde me radnici obezbeđenja ne puštaju da uđem, rečima da oni nemaju upisan termin u rokovniku. Nisam se bunio, samo sam poslao mejl toj ženi, gde mi se ona izvinila i rekla da dođem sutra posle 12h”, počinje priču Carević.

Kako ističe, narednog dana dolazi u Katastar i već po ulasku u zgradu nailazi na probleme.

“Kada sam došao na šalter obezbeđenja, isti me nisu pustili da uđem u Katastar, jer oni nemaju na svojim papirima zakazan termin. Tom prilikom pokazao sam im mejl komunikaciju sa službenicom Katastra, na šta su isti rekli da njih to ne zanima, da oni neće da pozovu službenicu i da jedino mogu da izađem i pokušam sam da je kontaktiram. Seo sam u hodnik i poslao mejl dotičnoj službenici katastra”, priča Miloš i dodaje da u tom trenutku ulazi jedna advokatica u Katastar, nakon čega je isti radnici obezbeđenja napadaju:

Miloš Carević
Miloš Carević Foto: Privatna arhiva

“Nekoliko minuta kasnije, u Katastar je pristupila advokatica kojoj su radnici obezbeđenja zabranili da uđe, pod izgovorom da nema zakazan termin. Ona je pokušala da objasni da je E-šalter samo mogućnost i da interni akti Katastra ne mogu da suspenduju zakon, međutim, tom prilikom službenik obezbeđenja krenuo je da se gospođi unosi u lice, a ista ga je momentalno zamolila da se pomeri na šta je on rekao : “A šta ako neću, šta ćeš mi uraditi?“. Kako sam smatrao da ponašanje službenika nije u skladu sa kodeksom ponašanja, niti je džentlmenski, stao sam u zaštitu, tražeći da prekinu sa takvim nedoličnim ponašanjem i tom prilikom oboje smo tražili imena službenika obezbeđenja, a što su isti odbili da daju odgovorivši :“Mi smo Sion gard””, priča pripravnik.

Incident u Katastru, napad u Katastru, Katastar
Foto: Nova.rs

Ističe da je tada počela intenzivna prepirka, koja je trajala desetak minuta, nakon čega se pojavila i službenica Katastra D. S., od koje je zatražio imena pomenutih pripadnika obezbeđenja.

“Kako obezbeđenju nije bilo dovoljno što su nas napali, momentalno su krenuli verbalno da napadaju i službenicu. Ista je krenula da drhti! U tom trenutku stao sam i u njenu zaštitu, a kako su službenici obezbeđenja odbili da mi kažu svoja imena, a što je bila njihova dužnost, rekao sam im da ću ja svakako saznati njihova imena, te da ću alarmirati medije i tražiti da budu kažnjeni, tj. otpušteni zbog grubih kršenja radnih obaveza”, kaže Carević.

Ističe da je u tom momentu, situacija kulminirala.

“U tom trenutku bio sam napadnut verbalno od strane jednog radnika obezbeđenja, koji mi je sasuo salvu uvreda i pretnji na moj račun, i tom prilikom mi se uneo u lice i približio na milimetar sa određenom namerom, pretpostavljam. Kada mu je drugi kolega skrenuo pažnju da se tu nalaze kamere, isti je izašao napolje, te me čekao da izađem”, navodi Miloš i dodaje:

Incident u Katastru, napad u Katastru, Katastar
Foto: Nova.rs

“Nakon njegovog izlaska, nije mi bilo dopušteno da uđem u prostorije Katastra, već sam dokumentaciju morao da podižem na hodniku, iako je i službenica insistirala da me puste. Kada sam izašao iz zgrade, sačekao me je taj radnik obezebeđenja, prišao na milimetar i rekao: “ Šta je, šta je ? Je li kome ti pretiš? Je li pederčino jedna ? Konjino jedna, pederko jedan! “, priča Miloš koji je i dalje vidno potresen postupanjem radnika.

U razgovoru za Nova.rs ističe da je ceo događaj snimio, ali i istog dana prijavio policji.

Iz firme za obezbeđenje proveravali namere

Advokatica Biljana Kajganić, u čijoj kancelariji radi napadnuti pripravnik Miloš Carević,ističe da će ići do kraja, te da ovakvo postupanje službenika nije prihvatljivo.

“Nekoliko dana od nemilog događaja javili su se iz firme koja obezbeđuje pomenuti objekat. Radnica, koja je razgovarala samnom, istakla je da želi da nam prenese poruku da su iz tužilaštva rekli da je odbačena prijava, ali i da su oni zaključili da tu nije bilo nikakvih propusta u postupanju radnika. Pitanja su išla u smeru koju mi nameru imamo, bar sam takav utisak sam stekla. Uopšte nas nisu pitali u čemu je bio problem”, ističe advokatica.

Kajganić navodi i da nema potrebe da njih radnica obaveštava o radnjama tužilaštva, već da će to učiniti pomenuta insitucija.

“Tražila sam da mi kaže kako zove, ali i njihovi službenici – međutim, nikakve podatke nije htela da nam kaže. Ovo je, najblaže rečeno, neoprofesionalno i nekorektno ponašanje. Nismo mi dobrom voljom bili u Katastru, već po prirodi posla. Ovakvo ponašanje je nedopustivo”, kaže Kajganić.

Još jedan napad: Advokate pretukli službenici zbog ulaska

Podsetimo, advokate Dragoslava Ljubičanovića i Stefana Stojkova pretukli su septembra prošle godine u istom Katastru, u Ulici omladinskih brigada na Novom Beogradu.

Dragoslav Ljubičanović Foto: Printscreen/YouTube/Centar - kanal SRBIN info portala
Dragoslav Ljubičanović Foto: Printscreen/YouTube/Centar – kanal SRBIN info portala

Napadnuti su od strane službenika Katastra, a napad koji su pravnici pretrpeli bio je stravičan, te je Ljubičanović, inače sekretar Advokatske komore Beograd (AKB), od udarca izgubio čak i svest.

Inače, i tada je izbila rasprava oko ulaska u Katastar na zakazani termin.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar