Ana Gligić Foto:N1

Gostujući u emisiji "Presing" na televiziji N1, svetski priznati virusolog dr Ana Gligić govorila je, između ostalog, i o tome koliko je bitno da se tokom epidemije koronavirusa strogo vodi računa i o ekologiji, iznoseći pritom, jednu uznemirujuću mogućnost, koju bi trebalo da zapamti čitava nacija. Iako sve to naizgled deluje kao malo verovatno, u Beogradu, sa rušilačkim vlastima poput ove kojom godinama unazad, bez ikakvog smisla, talenta, mere i ukusa orkestrira Goran Vesić, mogućnost da se tako nešto obistini, drastično je veća. Koliko bi čitava stvar mogla da bude ozbiljna, videlo se najpre iz reakcije novinara Jugoslava Ćosića, koji je stigao da samo kratko prozbori "Uh..".

Naime, dr Gligić je tokom diskusije o vakcinama i predstojećem pelcovanju stanovništa istakla da korona neće biti zbrisana sa lica zemlje, te da je zbog toga neophodno da ceo svet napravi strategiju – šta raditi dalje sa koronovirusima. Potom se osvrnula i na pitanje ekologije i činjenice da je u priroidi apsolutno sve povezano.

„Danci su uništili 13 miliona zaraženih krznašica (lasica i nerčeva) i zakopali ih. Po preporuci stručnjaka, morali su da ih ekshumiraju i da leševe unište na propisan način kako ne bi ostali u zemlji. To je urađeno jer podzemne vode mogu vrlo lako da ponovo distribuiraju virus u gradski vodovod i izazovu katastrofu“, kazala je dr Gligić.

Pročitajte još:

Potom je iznela uznemirujuću mogućnost, bližu nama nego Dancima.

„Ja se pitam sada, šta će biti ako neko kupi Torlak i uruši zgrade i otkopa rupu u kojoj sam ja uništila variolu veru (virus velikih boginja, čija je epidemija bila u proleće 1972.) „, kazala je dr Gligić, a nakon nekoliko sekundi muka u studiju, autor i voditelj emisije „Presing“ uspeo je da izusti samo „Uh!“

Da li je i sama dr Gligić svesna da smo okruženi mnogobrojnim  neznalicama kojima bi sutra moglo da padne na pamet da poruše Torlak i izgrade muzej „Kovid 19 u Kumodražu“, ostaje nam da nagađamo, ali sudeći po reakciji novinara, ovakav scenario nije nimalo nemoguć.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar