Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Pred Specijalnim sudom u Beogradu nastavljeno je pripremno ročište protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a zbog prvooptuženog Belivuka, kom je na prethodnom suđenju pozlilo, krenulo se sa čitanjem optužnice ispočetka.

Dragoš Cukavac Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Sud je zbog obima optužnice, oko 16.30 časova dao pauzu, da bi se svi učesnici u postupku oporavili od čitanja maratonske optužnice koja je sastavljena na 322 strane. Po rečima jednog od advokata odbrane današnje pripremno ročište će se najverovatnije i završiti čitanjem optužnice, i eventualno će se neki od optuženih izjasniti o njoj – da li su je razumeli i da li se osećaju krivim.

Predlaganje svedoka i dokaza će najverovatnije biti tek na sledećem pripremnom ročištu. Danas je priložena i medicinska dokumentacija da se Veljko Belivuk, prvooptuženi u ovom postupku, koga je tužilaštvo označilo kao vođu klana oseća dobro i da može da prisustvuje suđenju. Postupak je razdvojen u odnosu na Marka Miljkovića, koji je označen kao drugi vođa klana jer je promenio advokata kome je potrebno više vremena da se upozna sa spisima.

Slađana Sekulić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Miljkovićev advokat je bivši sudija Milenko Cvijović, koji ima dosta iskustva iz sudnice. Ovo razdvajanje više je stvar formalnosti, da se ne bi gubilo na vremenu i pretpostavka je da će ovi postupci biti spojeni kad sudsko veće oceni da su se stekli uslovi za to.

Podsetimo, grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tereti se za sedam ubistava. Optužnicu za poslednja dva, likvidacije Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, prošle naknadno je potvrdio Specijalni sud.

Bonus video: Koga će sve iz državnog vrha Belivuk da povuče sa sobom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar