Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Mural sa likom Milana Ljepoje Manceta za čije ubistvo je optužena grupa Veljka Belivuka, oslikan je na fasadi stambene zgrade u Rudničkoj ulici u Nišu. Osim njegovog portreta, datuma rođenja i pretpostavljenog dana smrti, na zidu stoje reči napisane na italijanskom: „Quando ili gioco si fa duro, i duro cominciano a giocare", što bi u slobodnom prevodu bilo „Kad stvari postanu teške, teško se moraju igrati“.

Nišlija Milan Ljepoja, podsećanja radi, bio je pripadnik međunarodne bande „Pink Panter“ i sumnjičio se za više spektakularnih pljački u inostranstvu.

Milan Ljepoja Foto:MUP Srbije

Međutim, široj javnosti je postao poznat kao žrtva klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, nakon što je na nacionalnoj frekvenciji objavljen snimak na kom se vidi kako ulazi u kuću strave u Ritopeku, takozvanu klanicu, gde su Belivuk, Miljković i njihovi ljudi ubijali, a tela žrtava mleli u mašinama za meso.

Ljepoju su Veljko Belivuk, Marko Miljković, Marko Budimir, Srdan Lalić, Nebojša Janković, Vlade Draganić i Bojan Hrvatin savladali, vezali lisicama i uveli u „klanicu“.

Ritopek kuca Veljka Belivuka Velje Nevolje
Foto:MUP Srbije

Tamo su ga tukli, mučili, prinudili ga da im otključa kriptovani telefon kako bi videli sa kim je u kontaktu i iznudili mu informacije koje su ih interesovale.

Potom su ga Belivuk, Hrvatin, Lalić i Janković davili tako što su ga stezali kesom i žicom, a na kraju mu je, kako sumnja tužilaštvo, Belivuk nožem presekao vrat. On je, kako se navodi, kod kuće ostavio mobilni telefon, pozvao je taksi i otišao u nepoznatom pravcu. Kući se više nije vratio. Njegova porodica ubrzo je počela da sumnja da je on ubijen.

Inače, pripremno ročište u postupku koji se vodi protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i optuženih pripadnika njihove kriminalne grupe, počelo je juče pred Specijalnim sudom u Beogradu, a biće nastravljeno sutra.

Bonus video: Koga će sve iz državnog vrha Belivuk da povuče sa sobom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar