Foto:privatna arhiva

Bivši fudbaler Dušan Belić (49), koji je trenutno na mestu direktora FK Dinamo iz Pančeva, pretučen je sinoć u Pančevu od strane dvojice napadača, koji su nedugo zatim uhapšeni. Slučajnost ili ne, jedan od čelnika kluba jeste Veljko Belivuk, zvani Velja nevolja, vođa Partizanove grupe "Janjičari", poznat javnosti zbog više krivičnih dela.

Dušan Belić pretučen je sinoć, a policija je posle kraćeg operativnog rada uhapsila dvojicu osumnjičenih, Lazara S. i Nemanju P., koji imaju kriminalni dosije. Belić, inače bivši golman Dinamo iz Pančeva, Hajduka iz Beograda ali i belgijskog Sint Trudena, prošle godine izabran je na mestu direktora Dinama iz Pančeva.

S druge strane, Belivuk je široj javnost poznat po tome što je početkom 2017. godine uhapšen zbog sumnje da je ubio karatistu Vlastimira Miloševića u centru Beograda, ali je nakon istrage optužen za pomaganje.

Nakon sudskog postupka oslobođen je krivice. Velja nevolja osuđivan je više puta za nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda. Bio je prijatelj i najbliži saradnik vođe navijača i kriminalca Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi koji je ubijen u oktobru 2016. godine. Nakon njegovog ubistva, kako je Krik pisao, Belikuv je preuzeo upravljanje grupom.

Za Belivuka šira javnost je čula krajem aprila 2016. godine kada je učestvovao u prebijanju članova obezbeđenja direktora kluba Miloša Vazure na parkingu ispred Partizanovog stadiona. Sklopio je sporazum o priznanju krivičnog dela i dobio godinu dana kućnog zatvora bez elektronskog nadzora.

Većina članova ove grupe radilа је kao obezbeđenje beogradskih splavova, a pojedini su umešani i u poslove sa drogom. Članovi ove grupe bliski su Nenadu Vučkoviću Vučku, pripadniku Žandarmerije, čije veze sa kriminalcima nikada nisu istražene.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare